Yaşam

Almanya Müjdeyi Patlattı! Türkler İçin Almanya’ya Gitmenin En Kolay Yolu

Almanya’da hayat hayalin olduğunu duydum. Bu yazıyı okuyorsan bunu düşünmüş olabilirsin. Merak etme yalnız değilsin. Türkiye’de bilhassa genç nüfusun %70’i Almanya’da eğitim, çalışma ve meslek fırsatlarını düşünüyor. Artık bu hayalini gerçekleştirme vaktin geldi. Bu yazının sonunda yalnızca Almanya’ya nasıl gideceğini değil, gittikten sonra neler yapabileceğini de öğreneceksin.

Önemli olan da bu o denli değil mi?

İhtiyacın olan 3 bilgi şu halde:

  • Almanya’ya gitmenin en kolay yolu,

  • Avrupa’nın neden rastgele bir ülkesi değil de Almanya’yı tercih edebileceğini,

  • Almanya’ya gittiğinde karşılaşacağın yeni iş, meslek fırsatları.

Almanya’da ömür için en kolay yol: Eğitim

Üniversiteler bildiğin üzere fiyatsız. Lisans ya da yüksek lisans yapabilmek için gereksinimin olan iki tane puan. Birisi lise mezuniyet puanın, oburu ise Almanca seviyen. Şayet lise mezuniyet puanın 70 ve üzerindeyse geriye yalnızca Almanya lisan alımı kanıtlaman gerekiyor.

Almanca bilmiyor musun? Sorun değil.

Öncelikle sana uygun bir lisan okulu belirlemelisin. Lisan eğitimi alabileceğin birçok kent var lakin ben en düzgün üç adedini açıklayayım. Almanya’da lisan eğitimi alabileceğin kentler:

  • Berlin

  • Münih

  • Köln

Almanya’da ne kadar müddet lisan eğitimi alabilirim?

İki haftadan bir yıla kadar Almanya’da lisan eğitimi programlarına katılabilirsin. 12 haftaya kadar katıldığın eğitim programlarında kısa periyot, 12 haftadan uzun katıldığın eğitim programlarında uzun devir öğrenci vizesine başvurabilirsin.

Almanya’da konaklama seçeneklerin neler?

Bu en kolay kısım. Zira Almanya bu hususta esnek. İster öğrenci yurdunda kalırsın, ister Alman bir ailenin odasını kiralarsın. Ya da içinden geçtiği üzere arkadaşınla birlikte konuta çıkar özgürlüğün tadını çıkarırsın.

Almanya’nın Artıları Nelerdir?

Alman Hükûmetinin ülkede lisan eğitimi alan öğrencilere kimi sürprizleri var. Almanya’da lisan eğitiminin avantajları nedir diye soracak olursanız;

  • Yaşam İmkanları: Aldığınız eğitim mühletlerine nazaran ülkede yaşama ve çalışma müsaadeniz oluyor.

  • Kariyer Fırsatları: Katıldığınız eğitimden sonra iş aramanız için 6 aydan 2 yıla kadar hakkınız oluyor.

  • İş İmkanları: Audi, Mercedes, Tesla üzere büyük otomotiv şirketlerinin yanısıra Facebook, Linkedin, IBM üzere farklı bölümlerde de meslek yapma fırsatın var.

En değerlisi de alışılmış ki lisan yerinde öğrenilir. Almancayı ana vatanında Almanya’da öğrenme fırsatı sunuyor.

Almanya lisan okulu fiyatları nasıl?

Almanya lisan okulu fiyatları linkine tıklayıp kolay kolay fiyatlara göz atabilirsiniz. Ayrıyeten link içerisinde yurt dışına ışınlanmak için bir buton bulunuyor. Aklında oluşan soruları yanıtlayacak eğitim danışmanları butona tıkladıktan sonra size ulaşıyor.  

Peki bu hayalini kim gerçekleştiriyor?

Lemon Academy Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı

Almanya lisan okulları ve üniversitelerinin resmi Türkiye temsilcisi Lemon Academy Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı bilgi birikimi ve deneyimlerini size fiyatsız bir biçimde aktarıyor. Genç ve dinamik takımıyla Lemon Academy; lisan okulunu belirlemeden tut, lisan eğitimi sonrası üniversite eğitimlerine, vize süreçlerinden kalacağın yere, uçak biletin uçağa binerken yanına alman gerekenlere kadar her bahiste yardımcı oluyor.

Sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu