Haber

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Kocaeli’de yapıldı

Bağımlılıkla Mücadele İl Uyum Şurası toplantısı Kocaeli’de Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilikte düzenlenen toplantıda konuşan Yavuz, kentte uyuşturucu ticaretiyle ilgili olarak 2022 yılında 5 bin 163 operasyon yapıldığını belirterek, “7 bin 304 kişi gözaltına alındı, 707 kişi tutuklandı.” söz konusu.

Yavuz, söz konusu operasyonlarda 405 kilogram 290 gram eroin, 304 kilogram 978 gram esrar, 247 kilogram 356 gram kokain, 23 kilogram 419 gram metamfetamin, 20 kilogram 418 gram bonzai, 144 448 kilogram kokarca, 26 kilogram 406 gram afyon sakızı, 235 bin 307 adet ecstasy, 2 bin 938 sentetik uyuşturucu ve 6 bin 429 kenevir bitkisinin ele geçirildiği bilgisini paylaştı.

Yurt içinden ve yurt dışından gelen ve piyasaya sunulmak üzere gelen malları yakalama sürecinde çok kararlı bir çalışma ortaya koyduklarını belirten Yavuz, “Öte yandan yapmamız gereken çalışmaları da birlikte planlıyoruz ki, Çocuklar ve gençler hiçbir zaman uyuşturucu madde kullanmaya başlamıyor, biz de uygulamaya çalışıyoruz.” sözünü kullandı.

Emniyet güçlerinin uyuşturucuyla mücadele ettiğini kaydeden Vali Yavuz, “Güvenlik birimlerinin sırtına bu mücadeleyi yüklemek hatta onların çabalarını yok saymak doğru değil. Bizim görevimiz güvenlik birimlerimizi cesaretlendirmek, morallerini yüksek tutmak olmalıdır. ve onları teşvik edin.” dedi.

“Yılbaşı için gerekli tedbirler alındı”

Vatandaşların yeni yılı güven ve huzur içinde geçirmeleri için alınan tedbirlere değinen Yavuz, belediyeler, kaymakamlıklar, emniyet ve jandarma birimlerinin Valilik ile uyum içinde gerekli tedbirleri aldıklarını bildirdi.

Yavuz, özellikle vatandaşların alışveriş yaptığı yerler, otogar, istasyonlar, limanlar ile belediye otobüs ve tramvay duraklarında en üst düzeyde güvenlik önlemi alacaklarını vurgulayarak, “Yaya ve motorlu devriye ekipleri şehir içi ve şehirlerarası karayollarında görev yapacak. Trafik ekiplerinin sayısı artıyor, devriye ve gözetleme hizmetlerini de artırıyoruz.” dedi.

Yavuz, gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerinde gıda güvenliği ve tüketicinin yanıltılmasını önlemek için denetimleri artırdıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kaçak içki üretimi ve dağıtımının önlenmesi için gerekli denetimleri yapacak ve yılbaşı dahil kaçak alkollü içki satanlar hakkında yasal işlem başlatılacak. Geçersiz alkol üretiminde kullanılmak üzere 1 tona yakın alkol yakalandı.Çözüm için hastane ve sağlık kuruluşlarında nöbetçi işçi bulundurulması için üst yöneticiler tarafından ön planlama yapılacak. Elektrik arızalarına anında müdahale edilmesi için SEDAŞ tarafından yeterli sayıda grup atanacaktır. Ayrıca Telekom telefon arızalarına karşı gerekli tedbirleri de alacaktır.”

Ardından kurum yetkilileri sunumlar yaparak görüş ve değerlendirmelerini paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu