Haber

Başkan Altay, Geçmişin İzlerini Takip Etmek İsteyen Herkesi Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezine Davet Etti

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerini ön plana çıkaran, Türkiye’nin en büyük ahşap yapı kamu binası olan Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’nin büyük ilgi gördüğünü belirtti. Merkezin açılışından bu yana geçen 2,5 aylık süreçte 30 bini aşkın misafirin ziyaret ettiğini belirten Önder Altay, geçmişin izlerini takip etmek isteyen herkesi Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’ni görmeye davet etti.


Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi, ziyaretçileri antik kentte tarihi bir yolculuğa çıkarıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaklaşık 10 bin yıllık geçmişi olan Neolitik döneme kadar uzanan Çatalhöyük’ün Anadolu tarihinde çok değerli bir yere sahip olduğunu belirtti.

“ANADOLU’NUN BİNLERCE YILLIK GEÇMİŞİNE IŞIK TUTUYOR”

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Çatalhöyük’ü tüm dünyaya tanıtmak ve geleceğe inançla aktarmak için değerli çalışmalara imza attıklarını hatırlatan Önder Altay, “Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezimizi açtık. Geçtiğimiz 21 Kasım’da Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle şehrimize kazandırdığımız merkezimiz, açılışından bu yana geçen 2,5 aylık süreçte şehrimizin en önemli turizm destinasyonlarından biri haline geldi. “Bu süreçte Konya ve Konya dışından 30 bini aşkın misafirin ziyaret ettiği merkezimiz, Anadolu’nun binlerce yıllık tarihine ışık tutuyor” dedi.

BAŞKAN ALTAY, TARİH VE ARKEOLOJİ TUTKUNLARINI MERKEZİ GÖRMEYE DAVET ETTİ

Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’ne kısa sürede gösterilen yoğun ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını belirten Önder Altay, “Çatalhöyük’ün tarihi hakkında derinlemesine bilgi sunan çağdaş ve interaktif bir alan olarak büyük beğeni toplayan merkez, Şehrimiz, ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunuyor. Ziyaretçiler Çatalhöyük’ün eski yerleşim sistemini, günlük yaşamını ve o döneme ait arkeolojik bulguları keşfetme fırsatı buluyor. Konya turizminin gelişmesine katkı sağlayacak böylesine değerli bir merkezin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a şükranlarımı sunuyorum. “Geçmişin izlerini takip etmek isteyen tüm tarih ve arkeoloji meraklılarını merkezimizi görmeye davet ediyorum” dedi.

Türkiye’nin en büyük ahşap yapı kamu binası olan Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’ni görmeye gelen her yaştan ziyaretçi, merkezi çok beğendiklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-hocalar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu