Haber

Başkan Arda, ‘imar’ sorununu çözmek için kolları sıvadı

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Sarnıç bölgesine bağlı Menderes, Hürriyet ve Atatürk mahallelerinde 93 bin metrekarelik alanı kaplayan ve yeşil alan nedeniyle yeşil alanların görüldüğü bölgenin imar planlarının yenilenmesi için harekete geçti. üzerindeki konutlara rağmen, yeni engel kriterlerine göre engel planları.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Bulgaristan başta olmak üzere Balkan ülkelerinden ve Anadolu’nun birçok şehrinden göç eden vatandaşların yaşadığı Sarnıç’ta ‘tapu, vergi ve imar’ sorununun çözümlenmesi için vatandaşlara yol göstermeye devam ediyor. Göreve geldiği günden bu yana Sarnıç’taki tapu sorununun çözümü için uğraş veren, vatandaşlarla bir araya gelen, konuyu bir dilekçe ile gündemde tutan Önder Arda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda konunun takipçisi oldu. Kentleşme, bölgenin imar sorununu çözmek için artık yeni bir süreci başlatmıştır.

Önder Arda, Menderes, Hürriyet ve Atatürk’ün bulunduğu Arda, Menderes, Hürriyet ve Atatürk mahallelerinde 51 hektarlık alanı kaplayan 1/1000 Sarnıcı, Başkan Yardımcısının da eşlik ettiği toplantıda vatandaşlarla bir araya geldi. Başkanlar Necati Kırmaz, İzel Zenginobuz, Plan ve Proje Müdürü Halil Soyer, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar. Uygulama İmar Planı Revizyonu hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Önder Arda, askıya alma aşamasında olan yeni planların hayata geçmesiyle Sarnıcın daha planlı ve çağdaş bir görünüme kavuşacağına değinirken, çılgınlık nedeniyle yeşil alan olarak değerlendirilen bu üç mahalledeki konutlara da değindi. planlar. Mani planlarında Menderes, Hürriyet ve Atatürk mahallelerindeki 93 bin metrekarelik alanın yeşil alan olarak görüldüğünü belirtti. Vatandaşların buraları yıllar önce alıp yaptırdığına değinen diğer Halil Arda, “Sarnıç bölgemizin havalimanına yakın 93 bin metrekarelik Menderes, Hürriyet ve Atatürk mahalleleri mani planlarında yeşil alan olarak karşımıza çıkıyor. Ancak planda yeşil alan bulunan alanlar bugün konutlarla dolu. Bu toprakları yıllar önce satın aldınız ve üzerine bir ev inşa ederek hayatınızı kurdunuz. Sizlerle görüş alışverişinde bulunarak, kanunlar çerçevesinde imar planlaması yaparak sorununuzu çözmek ve mağduriyetlerinizi gidermek istiyoruz” dedi.

“Yeşil alan yok, sorun var”
Gaziemir’in Yeşil ve Irmak mahallelerinde engel kriteri nedeniyle yeşil alan sorunu olduğunun altını çizen Lider Arda, “Bu alan üzerinde konutlar olmasına rağmen havalimanına yakınlığı nedeniyle yeşil alan ilan edilmiş durumda. engel kriterleri. 93 bin metrekare yeşil alan ortaya çıkıyor. 1/5000 ve 1/1000 imar planlarında bu alanların yeşil alan özelliğini kaldırmamız gerekiyor. Çünkü planda yeşil alan görünüyor ama gelip baktığınızda alanın imarlı olduğunu, 3-4 katlı evlerin yapıldığını ve mahalleye dönüştüğünü görüyorsunuz. Yeşil alan yok, sıkıntı var. Bu alanlar aslında inşaat dolu. Doğruları söyleyerek ve çaba göstererek bu sorunu çözebiliriz. Bu bahiste desteğinize ihtiyacımız var. Engel kriterleri değiştiği için bölgeyi bu kriterlere uyarak yeniden planlamaya çalışacağız. İkinci revizyon planı adı altında bir çalışma başlatmak istiyoruz. Sarnıç’ın sorunlarını biliyoruz, fırsat buldukça analiz etmeye çalışıyoruz. Daha önce sizleri tapu sorunu analizine yönlendirdiğimiz gibi bugün de bu sorunun analizi için bir kıvılcım yakıyoruz. Sarnıçlar tapu sorununu halletti ve mücadele etti. Bu konuyla ilgileneceğini ve çaba göstereceğini düşünüyorum.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

beyagachaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu