Haber

Belçika medyasında Mahinur Özdemir gündemi: Manşetten duyurdular

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan (ortada), Çankaya Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısıyla yeni kabine üyelerini açıkladı. Yeni kabinede Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş oldu. Göktaş, bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Derya Yanık’tan devraldı.

Göktaş, Belçika basınında geniş yer buldu. Belçika Parlamentosu’nda milletvekili olarak görev yapan Göktaş’ın yeni görevi Belçika gazetelerinin manşetlerinden duyuruldu.

BELÇİKA BASINDA GÜNDEM OLDU

Başkent Brüksel’de dünyaya gelen Göktaş’ın bakan olmasına Belçika basını büyük ilgi gösterdi. 2009 yılında Avrupa’nın ilk başörtülü milletvekili olarak Brüksel Parlamentosu’na seçilen Göktaş, 2019 yılına kadar Brüksel Parlamentosu Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkan Yardımcılığı ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini sürdürdü.

Belçika basını Göktaş’ın yeni işini manşetten duyurdu. Belçika haber ajansı Belga “Eski Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir, Erdoğan hükümetinde bakan oldu” başlıklı haberde Göktaş’ın geçmişteki görevlerine geniş yer verildi. Yazıda ayrıca Göktaş’ın sözde soykırımı inkar ettiği vurgulandı.

BAŞLIKTAN DUYURULUR

De Standard gazetesi, “Avrupa’nın ilk başörtülü milletvekili”Manşet olarak bahsettiği Göktaş’ın yeni görevini açıkladı.

De Morgen gazetesi, Göktaş’ın yeni görevini kamuoyuyla paylaşırken sözde Ermeni soykırımının inkârına dikkat çekti. Belçika gazetesi, “Mahinur Özdemir, Ermeni soykırımını tanımadığı için 2015 yılında partiden ihraç edildi. Ancak bu onu siyaset sahnesinden uzaklaştırmadı ve TBMM’de bağımsız milletvekili olarak görevine devam etti.”

AVRUPA’NIN İLK BAŞÖRTÜLÜ AVUKATI OLDU

Göktaş’ın siyasi hayatı, Le Soir gazetesinin analizinde detaylı olarak ele alındı. Analizde, 7 Kasım 1982’de Brüksel’de dünyaya gelen Göktaş’ın, Belçika’da Konya ve Emirdağ kökenli göçmen bir Türk ailenin üçüncü kuşak üyelerinden biri olduğu vurgulanırken, Göktaş’ın ilk ailenin çocuğu olduğunun altı çizildi. Avrupa’da başörtülü milletvekili.

 

dulkadirogluhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu