Teknoloji

Bilgisayar korsanları (hackerlar) nasıl para kazanır? Hackerlar nasıl para kazanıyor…

Bilgisayar korsanları (hackerlar) Çoğumuz için gizemli, hatta çoğu zaman hain karakterlerdir. Geçimlerini nasıl sağladıkları bilinmiyor. Pek çok insan, bilgisayar korsanlarının yalnızca bilgi çalarak veya savunmasız kurbanlardan yararlanarak para kazandığını düşünür. Ancak gerçekte, para kazanmanın daha birçok yolu vardır ve bunlar çevrimiçi hizmetleri daha güvenli kullanmamızı sağlarken, bazıları tamamen yasaldır.

beyaz şapkalı hackerlar

Sistemleri çökerten ve bilgi çalan suçlular olsa da, iyi niyetli (veya beyaz şapkalı) bilgisayar korsanları olarak adlandırılan başkaları da vardır. Bu bilgisayar korsanları bilgi ve becerilerini yasal bir biçimde para kazanmak için kullanırlar.

Doğru beceri ve bilgiye sahip bilgisayar korsanları, hizmetlerini güvenlik danışmanı olarak sunabilir. Bu uzmanlar, işletmelerin siber saldırıları belirleyip önlemesine ve aynı zamanda hassas bilgileri koruyan güvenilir ağlar oluşturmasına yardımcı olur.

Bu rolde, mevcut güvenlik önlemlerini analiz eder, bunları güçlendirecek adımlar konusunda tavsiyelerde bulunur ve şirketin siber güvenlik duruşunu iyileştirmeye yardımcı olabilecek yeni teknolojiler önerirler. Ayrıca çalışanları potansiyel tehditleri nasıl belirleyecekleri ve uygun biçimde nasıl yanıt verecekleri konusunda eğitirler.

Güvenlik danışmanları olarak hareket eden bilgisayar korsanları, potansiyel failleri belirlemek için şüpheli etkinlikleri veya kötü niyetli kötü amaçlı kodları analiz ettikleri sözde bir tıbbi analiz de sağlayabilirler. Bu, işletmelerin bir ihlalden kimin sorumlu olduğunu ve gelecekteki akran saldırılarını nasıl önleyeceklerini belirlemelerine yardımcı olur.

örneğin sızma testi uzmanları güvenlik açıklarını ortaya çıkarma ve güvenlik açıkları için sistemleri test etme konusunda uzmanlaşmış etik bilgisayar korsanlarıdır. Kötü niyetli saldırganlarla bire bir teknikler kullanırlar, ancak odak noktaları kuruluşların verilerini kullanmak yerine verilerini savunmasına yardımcı olmaktır.

Sızma test cihazları, gerçek dünya saldırılarına karşı savunmasız olup olmadıklarını belirlemek için bilgisayar sistemlerine ve ağlarına yapılan baskınları simüle eder.

İyi bilgisayar korsanları, bilgisayar korsanlığı ve siber güvenlik hakkında konuşmalar veya sunumlar yaparak da gelir elde edebilir. Konferanslarda ve etkinliklerde konuşacak bilgi ve uzmanlığa sahipler ve ayrıca bu bahisler hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için eğitim sunabilirler.

Siyah şapkalı hackerlar

Kötü niyetli (ki daha sık duyuyoruz) siyah şapka ) bilgisayar korsanlarının yasa dışı yollardan para kazanmak için farklı prosedürleri vardır. Bu bilgisayar korsanları, hassas verilere ve gizli bilgilere erişmek için çeşitli teknikler kullanabilir.

Kötü niyetli bilgisayar korsanları, çalınan bilgileri karanlık ağda veya karaborsada satarak para kazanabilir. Bu pazar yerleri, bilgisayar korsanlarının saldırıya uğramış sistemlerden bilgi alıp sattığı çevrimiçi platformlardır. Bilgisayar korsanları bunları şifreler, kredi kartı numaraları ve hatta kötü niyetli saldırılar yoluyla elde edilen kapalı belgeler gibi ticari veriler için kullanabilir.

Yasadışı bilgisayar korsanlarının finansal çıkar elde etmesinin en tehlikeli yollarından biri, şirketlere ve kişilere şantaj yapmak . Bu, bir bilgisayar korsanının hassas sistemlere veya verilere erişmesi ve ardından kuruluş fidye ödemediği takdirde bunları ifşa etmekle tehdit etmesi şeklinde olabilir. Bu fidyeler, büyük ölçüde para taleplerinden kripto para birimi gibi diğer ödeme türlerine kadar değişebilir. Bilgisayar korsanı, çalınan verileri herkese açık olarak yayınlayabilir ve hatta talep karşılanmazsa kuruluşun sistemlerine saldırabilir.

Bilgisayar korsanlarının yasa dışı kar elde etmesinin bir başka yolu da kötü amaçlı kötü amaçlı yazılım ve fidye yazılımı oluşturmaktır. Kötü amaçlı yazılım, kullanıcının bilgisi veya onayı olmadan sistemlere kurulabilen bir yazılım türüdür. Daha sonra hassas bilgilere erişmek veya sistemlere kötü amaçlı kod bulaştırmak için kullanılabilir.

Fidye yazılımı, kurbanın bilgisayarındaki belgeleri şifrelemek ve ardından şifre çözme anahtarı karşılığında ödeme talep etmek için kullanılabilen bir tür kötü amaçlı yazılımdır. Kötü niyetli bilgisayar korsanları, kötü amaçlı yazılım ve fidye yazılımı oluşturarak kurbanlara büyük meblağlar için şantaj yaparak para kazanabilir.

Kripto madenciliği ile gelen güç gereksinimi

Kripto madenciliği, yasa dışı kar elde etmenin bilinen bir başka yolu haline geldi. Kripto madenciliği, karmaşık matematiksel bulmacaları çözerek kripto para madenciliği yapmak için özel bilgisayar donanımı kullanmayı içeren bir süreçtir. Bu bulmacaların zorluğu ne kadar büyük olursa, kripto para birimlerini başarılı bir şekilde çıkarmak için o kadar fazla bilgi işlem gücü gerekir.

Bilgisayar korsanları, daha fazla bilgi işlem gücü elde etmek için diğer bilgisayarlara kötü amaçlı yazılımlar bulaştırır ve bunları kullanıcıların izni olmadan Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinde madencilik yapmak için kullanır. Bu, kripto hırsızlığıMadeni para olarak bilinir ve bilgisayar korsanlarının diğer insanların makinelerinde kripto para madenciliği yaparak para kazanmalarına olanak tanır.

Siber suçluların yasa dışı yollardan para kazanabilmelerinin bir başka yolu da, çevrimiçi olarak sahte işler ve hizmetler oluşturup satmaktır. Bunlar, sahte mallardan hileli yatırım planlarına kadar değişebilir ve bunların tümü, temiz kurbanları zor kazandıkları paralarından dolandırmak için kullanılabilir. Bu sahte işleri ve hizmetleri çevrimiçi olarak oluşturup satarak çok az bir çabayla çok büyük miktarda para kazanabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu