İş

Çin’in ilk hızlı treni 15 yılda 340 milyon yolcu taşıdı

C2551 treninin Pekin Güney İstasyonu’ndan Tianjin’in yeni Binhai bölgesine 1 Ağustos Salı sabahı kalkışı, Pekin-Tianjin şehirlerarası yüksek hızlı tren (YHT) hattının açılışının 15. yıl dönümüne atıfta bulunuyordu.

Pekin-Tianjin Şehirlerarası sınırı, saatte 350 kilometre hızla Çin’in ilk yüksek hızlı treni olma özelliği taşıyor ve faaliyete geçtiğinden bu yana 340 milyon yolcu taşıdı.

China Railway Beijing Group Co., Ltd. verilerine göre 15 yılda sınırdan geçen trenlerin günlük sefer sıklığı 47’den 128’e yükselirken, en kısa kalkış aralığı 15 dakikadan 3 dakikaya indi. Tianjin’in Wuqing ilçesinde ikamet eden ve büyük şehirlerde çalışacak olanlar için sabah 6 ile 9 arasında rastgele binilebilen 11 tren var ve yolculuk yaklaşık 20 dakika sürüyor.

Pekin-Tianjin Şehirlerarası hattının Ağustos 2008’de açılması Pekin Olimpiyat Oyunları için değerli bir düzenleme olmuş ve bölgesel bütünleşme sürecini ve bölgenin kalkınmasını hızlandırmıştır. Ayrıca dünyanın en kalabalık ve hızla gelişen ülkesinde hızla büyüyen, modern yüksek hızlı tren ağının temellerini attı.

Nitekim 2022 yılının prestijiyle Çin, 42.000 kilometrelik bir YHT ağını çalışır durumda tuttu. Bu, Çin’i bu alanda dünyada ilk sıraya yerleştiriyor.

Öte yandan saatte 350 kilometre hızla katedilen demiryolu hudut uzunluğu Haziran 2023 prestijiyle 3 bin 200 kilometre oldu. Devlet Kalkınma ve Reform Komitesi. Cheng Shidonghızlı trenlerin shuttle servisleri ve iş trafiği ile insanların yaşam tarzını değiştirdiğini ve kaynak dağılımını önemli ölçüde optimize ettiğini açıkladı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

ortacaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu