Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mescid-i Aksa’nın statüsünü değiştirmeye yönelik eylemleri kabul etmemiz mümkün değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal mekanların tarihi statükosunu değiştirmeye yönelik eylemleri kabul etmemiz mümkün değil.” söz konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Abbas ve heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, Abbas’ın Türkiye’yi en son geçen yıl ağustos ayında ziyaret ettiğini hatırlattı. Süreç boyunca Abbas ile yakın temaslarını sürdürdüklerini belirten Erdoğan, “Son seçim sürecinde Filistin halkının tüm desteğini ve duasını hissettik.”

“İslam aleminin farklı köşelerindeki yüz milyonlarca kardeşimizin güvenini boşa çıkarmayacağız”

Filistin halkına seçim sürecinde verdikleri destek için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sevincimizi paylaşan tüm Filistin halkına teşekkür ediyorum. İslam dünyasının farklı köşelerindeki yüz milyonlarca kardeşimizin güvenini boşa çıkarmayacağız. Bugünkü görüşmelerimizde Filistin’deki gelişmeleri detaylı bir şekilde ele aldık. İlişkilerimizi daha da geliştirmek için atılacak adımları değerlendirme fırsatı bulduk.” dedi. Türkiye’nin takviye kuvvetlerinin Filistin devletinin kapasitesini güçlendirmeye ve halkın mevcut refahını artırmaya devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin sorununun uzun süredir uluslararası toplumun gündeminde hak ettiği ilgiyi göremediğini vurguladı.

Filistin sorununa BM başta olmak üzere uluslararası toplumun müdahil olmasının önemli olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak Filistin halkıyla dayanışmamızı ve Filistin davasına takviyemizi en güçlü şekilde sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Her geçen gün artan can kayıplarından ve yıkımlardan derin endişe duyuyoruz. Bölgede adil ve kalıcı barışın tek yolu iki devletli çözüm vizyonunu savunmaktan geçiyor. Bu alanda her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu sevgili kardeşimle paylaştım.” Faaliyetlerine büyük değer verdiğimiz BM Filistin Mülteci Ajansı’na katkılarımız devam edecek. Görüşmelerimizde bölgesel gelişmelerin yanı sıra ikili ilişkiler hakkında görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

Erdoğan, Ramallah’ta bir meydana kendi adının verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, “Bu tür görüşmeleri önemsiyoruz. Türkiye’nin Filistin halkına verdiği desteği önemsiyoruz. Bu bağlamda Türkiye’nin daha fazla ilerleme ve atılımlar yapmasını istiyorum. Son dönemde yapılan seçimleri kutluyorum. Körfez ülkesine gerçekleştirdiğiniz başarılı ziyaret Türkiye’nin uluslararası etkinliğini ortaya koyuyor. Elektrikli aracınızı ürettiğiniz için sizi tebrik ediyorum. İsrail bugün işgal haklarımızı güçlendirmek için gerekli gelişmeleri daha da geliştirmek adına iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek için neler yapabileceğimizi tartışmaya devam ediyor” dedi. “Türkiye uluslararası arenada her zaman Filistin’in haklarını savunmuştur. BM Genel Konseyi İsrail işgali konusunda görüş istemiştir. Amacımız Filistin halkını ve topraklarını tehdit eden tehdidi ortadan kaldırmak olmuştur.” söz konusu. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu