Haber

Cumhuriyetin 100’üncü yılı Boğaziçi’nde coşkuyla kutlandı

Cumhuriyetin 100’üncü yılı Boğaziçi’nde coşkuyla kutlandı

İSTANBUL – Cumhuriyetin 100’üncü yılı Boğaz’da görkemli bir şölenle kutlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarının gösterisinin ardından donanma gemileri İstanbul Boğazı’ndan geçti. Havanın kararmasıyla kutlama havai fişek gösterisi ve ışık gösterisiyle sona erdi. Renkli sahnelerin yer aldığı kutlamaya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Cumhuriyetin 100. yılında Beylerbeyi kıyısında muhteşem bir Boğaziçi gösterisi düzenlendi. Türk yıldızları ve Solo Türk pilotları Boğaz’da eşsiz bir gösteri sergiledi. Pilotlar, Cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle gökyüzüne 100 sayısını çizerek keyifli vakit geçirdi. Ardından Türk tarihinde ilk kez 100 donanma gemisi Boğaz’dan geçti. Anlamlı gösteride, TCG Anadolu gemisinin komutasındaki TCG Nusret, Derya, 11 Fırkateyn, 10 Denizaltı, 4 Korvet, 4 Devriye gemisi, 17 Atak botu, 8 mayın avlama gemisi, 5 akaryakıt gemisi, 5 amfibi çıkarma gemisi, 10 tank çıkarma gemileri, 18 yardımcı sınıf. gemi ve 5 uydu/saldırı botu geçti. Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları havai fişek gösterileri ve ışıklı drone gösterisiyle sona erdi.

“Öncelikle Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz”

Gösteriyi izleyen vatandaş Oğuzhan Emre Gültekin, “Mutluyuz, gururluyuz, heyecanlıyız. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı. Bizim 2 bin yıllık devlet anlayışımız var. Ama hepimiz onun 100’üncü üyesiyiz. 1 yaşındaki genç Cumhuriyet’e burada hem vatandaşlarımızla hem de Boğaz’daki donanmamızla büyük bir iyilik var.” “Geçişini izliyoruz. Daha önce savaş uçaklarımızın, Türk Yıldızlarımızın ve Solo Türk’ün uçuşlarını takip ediyorduk. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak gurur duymamak mümkün değil. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Ülkemize getirdiği nokta gerçekten takdire şayandır” dedi.

“İnanılmaz derecede gurur verici.”

Bir diğer vatandaş olan Murat Nakitoğlu ise, “İnanılmaz gurur verici. Buraya geldiğimde tüylerim diken diken oldu ve inanılmaz hoş karşılandım. Türkiye’nin ne kadar güçlü bir ülke olduğunu tüm dünyaya gösterdik. Burada inanılmaz bir kalabalık var.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu