Ekonomi

Diameter Capital, Signature Bank varlıklarında yükselişte

Diameter Capital’in kurucu ortağı Scott Goodwin, kısa süre önce iflas eden Signature Bank’ın tahvil ve hisse senetlerinin getiri potansiyeline olan güvenini dile getirdi. New York’ta düzenlenen Sohn Konferansı’nda Goodwin, Federal Mevduat Sigorta Şirketi (FDIC) tarafından yönetilen Signature Bank’ın özellikle Blackstone gibi önemli gayrimenkul yatırımcılarıyla kurduğu ortaklıkların beş yıllık bir süre içinde bankanın menkul kıymetleri için olumlu sonuçlar verebileceğini vurguladı.

Geçtiğimiz Aralık ayında FDIC, 16,8 milyar dolarlık önemli bir gayrimenkul kredisi portföyünü içeren bir girişimdeki %20’lik hissesini Blackstone Real Estate Income Trust’ın da aralarında bulunduğu bir grup yatırımcıya sattı. Ayrıca İspanyol bankacılık devi Santander, Signature’ın gayrimenkul portföyünün %20’sini 1,1 milyar dolar karşılığında FDIC’den satın aldı.

Diameter Capital, yatırım için umut verici bir gelecek görerek Signature Bank’ın menkul kıymetlerinde pozisyon aldı. Goodwin, Signature Bank’ın piyasa değerinin mevcut 145 milyon dolardan önemli bir artışla 600 milyon doların üzerine çıkabileceğini öngörüyor. Goodwin ayrıca Signature’ın tahvillerinin fiyatının da iki kattan fazla artabileceğini öngörüyor.

Diameter Capital’in iyimserliği, firmanın ticari gayrimenkul (CRE) piyasasındaki düşüş eğilimine rağmen geliyor. Goodwin şu açıklamayı yaptı: “CRE’de yükselişte değiliz. Firma olarak (CRE) net kısa pozisyondayız.” Bu açıklama, yatırım şirketinin Signature Bank’ın menkul kıymetlerine ilişkin olumlu bakış açısının gayrimenkul piyasasına ilişkin daha geniş bir iyimserlikten değil, önümüzdeki birkaç yıl içinde gerçekleşmesi beklenen stratejik ortak girişimler ve varlık yönetiminden kaynaklandığını gösteriyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haberbeylikova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu