Teknoloji

Emekli: Xiaomi, Altı Model İçin Güncelleme Desteğini Sona Erdirdiğini Duyurdu

Teknoloji dünyasının önde gelen markalarından biri olan Xiaomi, 2020 ve 2021 yıllarında tüketicilere sunduğu altı popüler akıllı telefon modeli için artık temel oluşturmayacağını duyurdu. Bu modeller, Xiaomi’nin EOS (End of Support) listesine dahil edildi. resmi web sitesi ve güncelleme desteği kapsamından çıkarıldı.

Beklenmedik modeller de listede

Xiaomi’nin güncelleme tabanını sonlandırdığı modeller arasında hem iddia edilen hem de sürpriz cihazlar yer alıyor. 2021 yılının ortalarında Türkiye’de satışa sunulan Redmi 10 5G, artık rafa kaldırıldı.

Xiaomi güncellemelerini almayacak telefonlar

Xiaomi’nin resmi güncelleme tabanını sonlandırdığı telefon modelleri ise şu şekilde:

  • Xiao mi mi 10

  • Xiaomi Mi 10 Pro

  • Xiaomi Mi 10 Ultra

  • Redmi Not 10 5G

  • Redmi Not 9 Pro

  • Redmi 9C

Desteğin sona ermesi risk taşır

Yukarıda bahsettiğimiz modeller için artık sistem ve güvenlik güncellemeleri sunulmayacak. Bu, bu cihazların kullanıcıları için performans darboğazları ve güvenlik riskleri olasılığını ortaya çıkarabilir. Teknoloji firmalarının ürün güncelleme ve yenileme dönemlerini yakından takip etmenin bilgi güvenliği ve kullanıcıların performansı açısından hayati değer taşıdığını hatırlatalım. Teknolojik yeniliklere ve güvenlik zorluklarına ayak uydurmak için yeni ve desteklenen cihazlara geçiş yapmanın da daha faydalı olacağını belirtmek gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu