Haber

Engelliler Platformu: “Kadrolar Dolu Bahanesi Öne Sürülerek Engelli Sağlıkçı Alımı Yapılmadı”

Engelliler Platformu, ” Sağlık Bakanlığı’ndaki kadro pozisyonları dolu bahanesi öne sürülerek engelli sağlıkçı alımı yapılmadığını, sözleşmeli atanan binlerce kişinin yüzde 3’lük kamu kotasının ise göz ardı edildiğine” dikkat çekti. Sıhhat Bakanlığı, 30 bin sıhhat işçisi, 11 bin 317 emekçi ve bin 183 kontratlı işçi alacağını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, 30 bin sıhhat işçisi, 11 bin 317 emekçi ve bin 183 kontratlı işçi alım ilanını dün yayınladı. Engelliler Platformu tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, “kadro pozisyonları dolu bahanesi öne sürülerek” engelli sağlıkçı alımı yapılmadığına dikkat çekti. Açıklama şöyle:

“2018-2022 yılları ortasında Engelli Kamu İşçisi Seçme Sınavı’nda hiç alım olmamasına rağmen son alımda (merkezi atama dışında) Sağlık Bakanlığı çok az kadro açmıştır. Sağlık Bakanlığı’nın kimi branşlarda ise hiç takım açmamıştır. Açılan takımlarda ise alımın Sıhhat Bakanlığı nezdinde bu kadar az olması bizleri mağdur etmiştir.

Sağlık Bakanlığı’ndaki kadro pozisyonları dolu bahanesi öne sürülerek engelli sağlıkçı alımı yapılmamakta ancak, sözleşmeli atanan binlerce kişinin yüzde 3’lük kamu kotası göz arkası edilmektedir. Sıhhat alanında mezun olan laboratuvar teknikerler, fizyoterapist, teknisyen, diyetisyen, hemşire ve buna emsal nitelikli takımlarda, merkezi atama bazında atama yapılmamıştır.

BAKANLIK BÜNYESİNDE 14 İN 279 ENGELLİ MEMUR VAR

Konuyla alakalı olarak milletvekilleri aracılığıyla sıkıntımızı Sıhhat Bakanlığı’na ilettik. Fakat soru önergelerine cevap veren Sağlık Bakanlığı, ‘Bakanlık bünyesinde 14 bin 279 engelli memur olduğu, Bakanlığın yüzde 3’lük engelli personel kadrosunun dolduğunu’ söz etmektedir. Sıhhat alanında her yıl binlerce mezun olan engellilerin ‘kadro doluluğu’ mazeretiyle atamanın yapılmaması üzücü bir durumdur.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu