Haber

Fransa’dan Bosna-Hersek’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne destek

Fransa’nın Avrupa Birliği (AB) İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Laurence Boone, ülkesinin Bosna-Hersek’in egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklediğini söyledi.

Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Konseyi’nin Boşnak üyesi Denis Becivoric, Boone’u başkent Saraybosna’da kabul etti.

Tarafların iki ülke arasındaki bağlara değindiği görüşmede Fransız Bakan, ülkesinin Bosna-Hersek’in egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklediğini ve ülkeye AB entegrasyonu başta olmak üzere her alanda yardım etmeye kararlı olduğunu söyledi. işlem.

Boone, Bosna-Hersek’e yaptığı ziyaretin, ülkesinin Batı Balkanlar’daki Fransız angajmanının sürekliliğini yansıttığına dikkat çekti.

“Bosna Hersek AB ailesinin bir parçasıdır”

Boone, Saraybosna’daki tarihi Vijecnica Kütüphanesi’nde Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Kariç ile de bir araya geldi.

İkili görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulundu.

Kariç’e “sıcak karşılama” için teşekkür eden Boone, “Bosna-Hersek’e AB üyeliğine aday ülke statüsü verilmesinin Birliğin tüm üyeleri için değerli olduğunu söylemek isterim. Bosna-Hersek AB’nin bir modülüdür. Ailenin bir an önce üye olması çok değerli.Bunun için elimizden geleni yapacağız, sizlerin de gereğini yapacağınızdan eminim.” dedi.

Kariç, ülkesinin dünyanın birçok yerinde “dost” olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, ülkesinin AB üyelik yolunda sağlam bir dayanağa ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu