Haber

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ay’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

GAZİANTEP’te yerel gazete sahibi Mahmut Özkılıç’ı silahlı saldırıda yaralamaya azmettirdiği iddiasıyla tutuklanan ve müebbet hapis cezası istenen Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılanmasına bugün devam edildi. 13 saat süren duruşma sonunda mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Gaziantep’te yerel gazete sahibi Mahmut Özkılıç, 27 Nisan 2018’de evinin önünde saldırıya uğradı. Mahmut Özkılıç’ın bacağından ve göğsünden yaralanmasının ardından gözaltına alınan 5 zanlı tutuklandı. . Sular altında kalan Mahmut Özkılıç, vurulmasını azmettirenin daha önce birlikte çalıştığı Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay olduğunu savundu. Duruşmada Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay hakkında takipsizlik kararı verilirken, diğer sanıklar Sadık Onur Mert, Selçuk Yiğit, İrfan Güçyetmez, Yılmaz Duman ve Mahmut Polat çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

Olayda azmettirmek suçundan 21,5 yıl hapis cezasına çarptırılan sanıklardan Selçuk Yiğit, geçen yıl eylül ayında cezaevinden azmettiren kişinin İbrahim Ay olduğunu iddia eden bir mektup yazmıştı. Tebligat yazısının ardından başlatılan yeni soruşturmada adı geçen Selçuk Yiğit, olayın asıl azmettiricisinin İbrahim Ay olduğunu söyledi. Sanıkların ifadeleri ve soruşturma kapsamında HTŞ kayıtlarından ortak dayanak verdikleri ve ‘ICQ’ adlı program üzerinden mesajlaştıkları tespit edildiği teziyle gözaltına alınan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ‘, 28 Haziran’da tutuklandı. dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Dün görülen duruşmada kendilerini daha önce azmettiren İbrahim Ay’a istinaden mektup yazıp ardından söz veren tutuklu sanıklardan Selçuk Yiğit, savunmasında bu iddianın da haksız olmadığını belirterek, müştekinin avukatı, tahliye olacağını garanti ederek kendisine iftira atmıştır. Dün görülen ve gece yarısına kadar süren duruşmaya bu sabah yeniden devam edildi. 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanıklar, müşteki Mahmut Özkılıç, avukatları ve yakınları katıldı. Mahmut Özkılıç’ın evinin önüne gittiklerini anlatan “Selçuk Yiğit, Yılmaz arkadaşıma kötü şeyler yapanın ayağından vurulması gerektiğini söyledi. Olay günü evinin önüne gittim, gelince de geldim. Dışarı çıktı, tabancayla ateş açtım. Niyetim öldürmek değildi, ateş ettiğimde değmez diye düşündüm çünkü mesafe uzaktı. Refleks olarak ateş edince göğsüne geldi.” Yılmaz Duman, manevi duygulara değer veren biri olduğunu ve Selçuk Yiğit’in kendisine bir arkadaşının kızı Ümit’e Ümit adında birinin musallat olduğunu ve ayağına vurdurmak istediğini söylediğini anlattı. Manevi duyguları olan bir insan olduğum için ve bir kız musallat olduğu için bu işi yapabileceğimi söyledim. Sonra arkadaşım İrfan bu kişiyi vurdu. Vurduğumuz kişinin gazeteci olduğunu sonradan öğrendik” diyen Yılmaz Duman, müşteki Mahmut Özkılıç ise sanıklardan Selçuk Yiğit’in sözlerini değiştirdiğini ve kendisini suçladığını ancak bunun Haberiyle itibarını zedelediği İbrahim Ay’ın kendisine husumet beslediğini ve saldırıya uğradığını öne süren Mahmut Özkılıç, “Selçuk Yiğit’in babasıyla görüştüm, söylersem doğruyu söyleyeceklerini söylediler. onlardan şikayet etme. Selçuk Yiğit’in babasıyla 5-6 kez görüştüm. Doğruyu söylerlerse şikayet etmeyeceğimi söyledim. Daha sonra avukatım cezaevindeki sanıklarla görüşerek bir yazı yazdı ve soruşturma başlatıldı. Bu kişilere para verdiğim iddiaları doğru değil. Para içeren konuşmalarla ilgim yoktur.” Duruşmanın ardından mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, kuvvetli suç şüphesi ve sanıkların tutuksuz yargılanma ihtimalinin yüksek olması nedeniyle tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istedi. müştekiler üzerinde baskı kurarak, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarını talep etti.

Sabah 09.30’da başlayan duruşmada karar için ara veren mahkeme heyeti saat 22.30’da kararını açıkladı. Mahkeme, dinlenmeyen tanıkların bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine, tüm sanıkların dijital bilgilerinin bilirkişi adlı bilişim uzmanları tarafından incelenmesine, ‘ICQ’ programına ilişkin programın internet üzerinden görülüp görülemeyeceğine ilişkin bilirkişi raporu düzenlenmesine karar verdi. telefona reklam sitelerinden gelen mesajların indirilmeden tekrar indirilmesi ve tüm sanıkların tutukluluklarının devam etmesi. Mart 2023’e ertelendi.

?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu