Ekonomi

Goldman Sachs, Foxconn’un %90 artış potansiyeline sahip olduğunu düşünüyor

Yazar – Alessandro Albano

Investing.com – Goldman Sachs, önümüzdeki yıllarda kazanmaya devam edecek olan elektrikli otomobil pazarında yatırımcılar için bazı büyük sürprizler barındırabilecek bir hisseye işaret etti.

Bir CNBC raporunda yatırım bankası, hisse senedini elektrik piyasasının daha genel bir bağlamında tanıttı ve segmentteki ana eğilimin, araçlar daha teknoloji odaklı hale geldikçe artacak olan “EV üretimini dış kaynak kullanımı” olduğunu yazdı.

Bankanın varsayımlarına göre 2025’te 36 milyar dolara, 2030’da ise 144 milyar dolara ulaşacak olan bu dış kaynak kullanımı trendi, otomobil üreticilerini sıfırdan tedarik zinciri oluşturmaktan kurtardığı ve markaların pazarlara girmesini sağladığı için e-araçlar için belirleyici bir adım. üretim kapasiteleri yok.

Yatırım devi için bu trend, son zamanlarda Çin’deki ana Apple oldu (NASDAQ: AAPLFabrikasını etkileyen COVID-19 politikalarına karşı protestoları artırmasıyla tanınan, dünyanın en büyük elektronik üreticisi ve en büyük iPhone tedarikçisi Foxconn (TW: 2354), Tayvan’da listelenen olarak da bilinir Sayın HaiKesinlik (TW: 2317) lehine olacaktır.

Goldman hisseyi “nötr”den “al”a indirdi ve hedef fiyatı 134 yeni Tayvan doları -NT- (4,40$) olarak belirledi; bu da cari fiyatlara göre yaklaşık %28’lik bir artış anlamına geliyor. “Boğa” senaryosuna göre elektrikli araç teslimatları beklentiler doğrultusunda devam ederse Tayvanlı şirketin hedef fiyatı %90 artış anlamına gelen 200 dolar olacak.

Emsalleriyle karşılaştırıldığında Foxconn, teknik bilgi birikimine ek olarak 24 farklı ülkede bulunan fabrikaları ile “küresel varlığına” güvenebilir. Goldman, şirketin “önemli bir avantaja” sahip olduğunu çünkü “otomotiv endüstrisinin yerel üretim gereksinimlerine” uyduğunu söyledi.

Goldman’a göre bu, “COVID-19, jeopolitik gerilimler ve enflasyon gibi bazı makro belirsizlikleri de ortadan kaldırabilir.”

Genel olarak, Tayvanlı devin potansiyeli kesinlikle elektrikli araç pazarı için olumlu bir bağlamda oturuyor. ABD yatırım bankası Cowen’e göre, e-araç pazar payı “önceki tahminler olan %9,6 ve %25,7’ye kıyasla 2025’te %21,5’e ve 2030’da %33,3’e yükselecek.”

Cowen analistlerine göre, “bu artış büyük ölçüde Tesla’nın devam eden başarısından, yerel OEM’lerden yeni araçlardan ve Çin ve Avrupa’da devam eden gücünden kaynaklanıyordu.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu