Haber

Güney Afrika Ulaştırma Bakanı Soyuldu

Güney Afrika Ulaştırma Bakanı Sindisiwe Chikunga, Johannesburg’da otoyolda soyuldu.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Bakan Chikunga, erkek kardeşi ve iki gardiyanı, Johannesburg’un güneyindeki bir otoyolda resmi araçlarıyla giderken kimliği belirsiz üç soyguncu tarafından pusuya düşürüldü ve soyuldu.

Chikunga, yaptığı açıklamada, N3 otoyolunda giderken aracın lastiklerinden birinin patladığını, bu nedenle savunma ekiplerinin lastiği değiştirmek için aracı durdurduğunu söyledi.

Gardiyanların lastik değiştirirken 3 soyguncudan birinin arabaya yaklaşarak başına silah dayadığını belirten Chikunga, “200 Güney Afrika randı (yaklaşık 300 Türk Lirası), dizüstü bilgisayarlarımı ve kardeşimin çantasını aldılar. Yüzüğümü de almaya çalıştılar ama bana kocamla benim değer verdiğimiz tek şeyin bu olduğunu söylediler.” “Almadıkları tek şey, kullandığımız çantalardan birine bıraktıkları tabletti.” söz konusu.

Chikunga, iki güvenlik görevlisinin silahlarını da çalan soyguncuların 20’li ila 30’lu yaşlarında, uygun giyinen ve çok iyi Zulu konuşan erkekler olduğunu söyledi.

Olayın kendisinde travma yarattığını kaydeden Chikunga, ölüm korkusu yaşadığını belirtti.

Polisten yapılan açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve gardiyanlara psikolojik danışmanlık hizmeti verildiği paylaşıldı.

haberguzelyurt.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu