Hakkında

Hatay İl Sağlık Müdürü Hakkında Tutuklama Kararı

Hatay’da Kahramanmaraş depremlerinde yıkılan ve 72’den fazla kişinin mezarlığı olan Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Binası hakkında başlatılan savcılık soruşturması kapsamında Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat hakkında tutuklama kararı verildi.

Başhekim Prof.Dr. Yunus Doğramacı Hakkında Tutuklama Kararı

Hemşire eşi Asiye Gül’ü hastane ek binasının enkazında kaybeden, depremden etkilenen Bağımsız Kamu Hizmeti Sendikaları Federasyonu (BASK) ve Birlik Sağlık-Sen Hatay Temsilcisi depremzede Abdullah Gül, mart ayında Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilmişti. eski Başhekim Yunus Doğramacı ve Hatay İl Sağlık Müdürlüğü. Müdür Mustafa Hambolat ve tüm sorumluların yıkılan eğitim ve araştırma hastanesi ek binasıyla ilgili açılan soruşturma kapsamında kullanılması talebi kabul edildi. Başvuru kapsamında, şüpheli sıfatıyla İl Sağlık Müdürü Hambolat hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklanma kararı verildiği öğrenildi. Ayrıca hastanenin eski Başhekimi Prof. Dr. Yunus Doğramacı ve hastanenin müteahhidi Nihat Kılıçlar hakkında savcılığın tutuklama kararı çıkardığı bilgisi de ortada yer aldı. 6 Şubat Depremlerinde 11 ilde büyük yıkım ve can kaybı meydana geldi. Depremden etkilenen iller arasında sağlık tesisleri açısından en büyük tahribat ve hasar Hatay’da yaşandı. Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası ile İskenderun Devlet Hastanesi A Blok (eski SSK) depremde yıkılan ve dayanıksız belgelerinin varlığına rağmen hizmet vermeye devam etti. Yıkılan hastaneler hakkında Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski Başhekimi Prof. Ofis. Gül’ün başvurusunda eski Başhekim Doğramacı ve Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Yıkılan hastane ile ilgili açılan soruşturma kapsamında Mustafa Hambolat’ın sözlerinin alınmasını talep ederek soruşturmaya müdahale etti.

Savcılık 3 Kişiyi Tutukladı

Gül’ün başvurusu kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat hakkında tutuklanma kararı çıkardığı öğrenildi.
Ayrıca hastanenin eski Başhekimi Prof. Dr. Yunus Doğramacı ve hastanenin müteahhidi Nihat Kılıçlar’a da sanık olarak dinlenilmek üzere tutuklama kararı verildiği öğrenildi.

haber-candir.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu