Haber

Hayatını kaybetti! Fenomen Ayşenur Parlak kimdir, hastalığı neydi?

Küçük yaşlardan itibaren kanserle mücadelesi ve pozitif gücüyle tanınan Ayşenur Parlak, 12 yaşında kemik kanseri teşhisi konarak hayatının en büyük savaşını verdi.

Parlak, kansere karşı örnek bir direniş göstererek, umut ışığı olma misyonuyla çevresindeki herkesi etkiledi.

Ancak eşi Savaş Parlak’ın, Parlak’ın son dönemdeki sağlık durumuyla ilgili yaptığı açıklama, sevenlerini derinden üzdü.

İsim vefat etti.

Kanser çabasını kaybetti

Ayşenur Parlak, 12 yaşındayken başlayan ve farklı evreleriyle karşılaştığı 4 farklı kanser türüyle mücadelesini, karaciğerinde kanser tespit edilince kaybetti.

Acısını eşi Savaş Parlak, i. Acı haber takipçilerini yasa boğdu.

Peki Ayşenur Parlak kimdir?

Ayşenur Parlak kimdir?

1986 yılında İzmir’de doğan Ayşenur Parlak, kanserle mücadelesiyle birçok kişiye umut ışığı oldu.

Kemik kanseri, meme kanseri, lenfoma ve son olarak dördüncü evre kolon kanseriyle baş etmeye çalışan Parlak, yaşadığı zorluklara rağmen pozitif enerjisi ve hayata karşı tutumuyla tanındı.

Parlak, 12 yaşındayken kemik kanseri teşhisi konularak eğitimine ara verdi ancak azim ve kararlılığı sayesinde liseyi tamamladı.

Üniversite eğitimine İstanbul’da devam eden Parlak, Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra kariyerine ihracat uzmanı olarak başladı.

Sevdiği adamla nişanlandı ama nişanlıyken meme kanserine yakalandı. Hızlı bir karar vererek evlendi ve tedavisine başladı.

Eğitimini tamamlayan Parlak, vergi memuru olarak mesleğini sürdürürken bir mucize gerçekleşti ve hamile kaldı.

Ancak bu mutluluğuna rağmen hayat onu başka bir sınavla karşı karşıya bıraktı. Hamileliğinin ardından evre 3 lenfoma tanısı konulan Ayşenur, bu zorlu süreci zaferle atlattı.

Ayşenur Parlak, “10 Amazon Yüksek Dozda Hayat” kitabının da yazarlarından biri olarak biliniyordu. Doğum sonrası dönemden ayrılmadan 3. evre lenfoma tanısı konulan sanatçı, yaşadığı zorluklara rağmen yazdığı kitaplar ve yaptığı paylaşımlarla birçok kişiye ilham kaynağı oldu.

33 yaşında dördüncü evre kolon kanseri teşhisi konulan Parlak, sosyal medya hesabından tedavi süreçlerini paylaşarak destek arayanlara umut veriyordu. Acı haber eşinden geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu