Haber

İstifa nedenini videolu anlattı: Başkan Keşan’a geliyor haberimiz yok!

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) –Refah Partisi Keşan İlçe Başkanı Selim Uyar, istifa gerekçelerini görüntülü anlattı.

Uyar, videolu açıklamasında şunları kaydetti:

SAVUNDUĞUMUZ TÜM ŞEYLERE KARŞI YAPILDI

“Refah Partisi Keşan İlçe Teşkilatı Başkanlığından tekrar istifa ettim. İstifamın bazı nedenleri vardı. Haksızlıklar yapıldı, savunduklarımızın tam tersi. Çünkü her şeyden önce yaptığımız şeyleri yapmamalıyız. savunmak değil ama parti bu odunu vermeye başlasa gerisi kesilmez diye düşünüyorum.Çünkü Refah Partisi yine diğer partilerden farklı bir partiydi.Adalet içinde adalet doğrultusunda adil ve ehil insanlar olurdu. liyakat ama tabi ki bu verdiği ilk tavizlerden biri ama önlem almak tabi ki kolay ama girince kanser gibi ilerliyor.

GENEL LİDERİMİZ FATİH ERBAKAN KEŞAN’A GELİYOR AMA BİLMİYORUM

Allah’ın izniyle Keşan’da ilçe kurucu başkanlığı bize verildi ve partimizi kurduk, partiyi kurduktan sonra kongremizi yaptık, ilk olağan kongremizi yaptık. Kongre yapıldığında Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı davet ettik. Yine büyüklerimiz program ağır olduğu için gelemeyeceğini söylediler. Tamam dedik çok şükür kongremizi yaptık Allah’ın izniyle kongremizi bitirdik. Ondan sonra bizden sonra belli bir süre geçti, yaklaşık 2-3 ay geçti ve Fatih Erbakan Keşan’a geliyor. Her zamanki gibi o akşam Kubilay abimiz beni telefonla arayıp “Abi çabuk canlı yayına geç” dedi ve “Fatih Erbakan Keşan’da” dedi. Sanki benimle makara yapıyormuş gibi dedim. Baktık baktık doğrusu Fatih Erbakan Keşan’da bu beni biraz üzdü! Seni neden üzdü? Çünkü benim davamın başkanı gelip Teşkilat’ı bilerek veya bilmeyerek yok sayıyor, yok sayıyor ama âdet öyle ki yok sayılacak bir şey değil! Kaymakamlığa haber vermiyorsunuz. Bu olay ilçe başkanını küçük düşürmek ve halkın önünde ilçe başkanını pasifize etmek içindir. Konuyla ilgili olarak Teşkilat Liderini sürekli arıyoruz, telefonlara cevap vermiyor! Neden vermiyorsun?”

“İL BAŞKANIMIZA BİLE ULAŞAMIYORUZ”

“Genel Merkez’den Teşkilat Naim Öztürk ve Edirne İl Başkanı Ali Yalçındağ’a ulaşmaya çalıştığımızda bir türlü ulaşamadık.” Uysal, “Örgütünü dinlemeyip şimdi milletvekili olan bu arkadaşlar sıradan vatandaşın telefonunu mu açacak? Milletvekili adaylarını Edirne’den çıkarın. Sizin Keşan’dan, Uzunköprü’den adayınız yok. il başkanının toplumdaki saygın insanları, sevilen insanları, sevilen yüzleri ortaya çıkarmak olduğunu, “Tabii ki seçimi il başkanı değil, toplumun istediği kişi yapıyorsun. Toplumda seçim yapabilirsiniz. Seçilecek kişiyi araştırıyorsunuz, biz bunu kamuoyu yoklamaları ile çok uğraştık. Ancak kimse bizi dinlemedi. Bu nedenle partiden ayrılmanın en doğru yol olduğunu düşünerek görevimden istifa ettim.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu