Haber

İYİ Parti’den istifasıyla ses getiren Yavuz Ağıralioğlu yeni parti kuruyor

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP’yi aday göstermesine yönelik tepkileriyle ilgili zehirli açıklamalarda bulundu. İyi parti Partiden istifa eden Yavuz Ağıralioğlu yeni parti kurmak için düğmeye bastı. Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler sonrasında yeni parti kuracağını açıklayan Yavuz Ağıralioğlu, “beceriksiz ünlü isimler” yerine “nitelikli kötü şöhretli isimlerle” yola çıkacaklarını belirtti.

AĞIRALİOĞLU: ÜLKEMİZDE ÇOK ÇOK YETİŞKİN ÇOCUK VAR

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, eski İyi Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun yerel seçimlerden sonra parti kurmaya hazırlandığını yazdı. Saymaz, “Ağıralıoğlu, bölünmüş siyasi sistemin son mücadelesini 14-28 Mayıs’ta verdiğine inanıyor.” Saymaz’a göre yerel oy Türkiye’nin ikinci yüzyıla yeni bir siyasi dil ve sorumlulukla başlaması gerektiğini vurgulayan Ağıralioğlu, şu açıklamayı yaptı; “Ülkenin çok sayıda yetişkin çocuğu var. Hiçbir bağnazlığın ve siyasi parantezlerin bu liyakat alanını kapatmasına engel olmayacak yeni bir siyasi merkez inşa etmeliyiz. Önce bir siyasi merkez yeni bir siyasi partiye dönüşüyor. Yerel seçimlerden sonra partiye dönüşüyor. Partinin kurulması bir zorunluluk haline geliyor.”

“YENİ BİR SİYASİ BİLİNÇ ALANI İNŞA EDECEĞİZ”

Ağıralioğlu, 2028 Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2002 seçimlerine benzeyeceğini kaydederek şunları söyledi; “Hükümetin bu kadar gücü varken neden ülkeyi ayağa kaldıramadığına dair bir kızgınlık var, muhalefetle bu kadar sorun varken neden ülkeyi ele geçiremediğine dair bir kırgınlık var. Önce bu ikilinin öncülük edeceğini düşünüyorum. Seçmenlerin hayal kırıklığına uğraması, ardından siyasete ilgisizlik ve yeni bir arayış. Türk Milleti çatısı altında Aleviler, Sünniler ve dindarlar var.” “Laik, çağdaş ve klasik kavramlarının buluşacağına ve bu sınıflandırmaların sona ereceğine inanıyorum. Devletine ve milletine sadık herkesin, lâyıksa güçlü bir gelecek için kenetleneceği yeni bir siyasi bilinç alanı inşa edeceğiz.”

PARTİNİN ADI NE OLACAK?

Ağıralioğlu, henüz bir isme karar vermediklerini, “kimseyi ideolojik olarak dürtmeyen, kahramanlık girdabında tartışmaya sürüklemeyen, geleceği inşa etme yeteneğimize nazik olacak bir isim bulacaklarını” ifade etti. ülke.”

“YENİ BİR MERKEZ KURACAĞIZ”

Kuracağı partinin sağda veya solda yer almayacağını, Halkın veya Milletin ittifaklarına yakın olmayacağını anlatan Ağıralioğlu, “Yeni bir merkez inşa edeceğiz. Siyasi merkezde sağ veya sol yoktur” dedi. Eski siyasetin parsellenmiş alan ve ideoloji kesiminin bittiğine inanıyorum.”

PARTİ KADROSUNDA KİMLER OLACAK?

Ağıralioğlu, “Kadronuzda kimler olacak?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Siyasetin bugüne kadar yetiştirdiği değerli ve ünlü adamların hepsi ülkeyi bu güne getirdi. Bundan sonra ben de nitelikli, vasıflı, yaptığı iş ne olursa olsun en uygun kişileri önereceğim ve teklif edilecek. Vatanın hizmetine.”

hamur-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu