Haber

Kahramanmaraş’ın en yüksek dağ köyünde 130 evden 20 ev kaldı

KAHRAMANMARAŞ’ın Pazarcık ilçesinin üst kısmında bulunan Büyüknacar köyünde meydana gelen deprem sonrası 130 evden 20’si ayakta kaldı. Köylülerden Cevdet Şahin, “Halk paniğe kapıldı. Birileri göçük altında bağırıyordu, bir yandan da kar yağıyordu. Kar yağdı, çok zor oldu. Çıkarabildiğimiz kadar çektik. kendi imkanlarımızla.Köyde 130 kadar ev var ama 20 ev ayakta kaldı.Hayat böyle devam edecek.” .

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ikinci depremin ardından Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı zirve köyü olan Büyüknacar köyünde eski halinden eser yok. Yaklaşık 1.200 nüfuslu ve 1.600 rakımlı bir dağ köyü olan Büyüknacar köyündeki afette 168 kişi hayatını kaybetti. Köylüler depremde yaşadıklarını anlatırken, köyün çevresinde bulunan Sakı Baba Dağı’nın üzerlerine geldiğini söylediler. 130 haneden 20’sinin ayakta durduğu Büyüknacar köyünün karlar altında havadan görünümü.

“DAĞ ÜZERİMİZE GELİYORDU”

Sarsıntının olduğu gece Sakı Baba Dağı’nın kaydığını ifade eden İsmail Karabudak, “Bir gürültü oldu sanki dağ bize doğru geliyordu. Bütün evler uçuşuyordu. O sırada sesler gelmeye başladı. Kar etkisi çok fazlaydı enkaza müdahale edemedik. 6 kişiyi kurtardım, 5 cenaze çıkardım. 2 kişiyi devletimizin imkanlarıyla çıkardılar. Vatandaşlar diğerlerini çıkardı” dedi.

“KAR YAĞDI, TİPİ OLDU” Deprem sabahı kar ve tipi olduğunu vurgulayan Cevdet Şahin, “İnsanlar panik içindeydi. Birileri göçük altından bağırıyordu, bir yandan da kar yağıyordu. . Çok zor oldu. Kendi imkanlarımızla çıkarabildiğimiz kadarını çıkardık. Köyde 130’a yakın ev var, “Sadece 20 ev ayakta kaldı. Hayat böyle devam edecek” dedi.

– Kahramanmaraşdikilihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu