Haber

Mansur Yavaş: ‘Biz protein yardımı yapıyoruz, o baget veriyordu’

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Etimesgut’ta Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) açılışında konuştu. Yavaş, “Bize ‘Projeleri yok’ derken İstanbul’da çorba dağıtmaya başladılar. Ben çorba dağıtırken benimle dalga geçiyorlardı. ‘Projeleri yok’ diyorlar. İstanbul’daki aday 2 bin lira verecekti, Ankara’daki aday ise 5 bin lira verecekti. Biz protein yardımı yapıyoruz. O bacak.” Tavuk budu verdikleri ortaya çıktı. Bu 15 kişiye kadardı. Keçiören’de belediyelerinde destek alan 50 aile var. Sadece 2.500 kişiye yardım yapıldı. Dolayısıyla şu anda yaptığımız şey, bunu yeni bir proje olarak sunmak ve ‘Daha fazlasını vereceğiz’ diyerek taklit etmektir. “Taklit etmeye başladılar. Gerçekten taklit etmek istiyorlarsa, proje arıyorlarsa Mansuryavasneyapti veya MY2024 mobil uygulamamız var. Oraya gitsinler. Oradaki projeleri okusunlar. Mansur’un ne yaptığını görsünler. Yavaş Ankara’nın köylerinde yaptı, onlar da bizim de yapacağımızı iddia etsinler” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Lideri Mansur Yavaş, bugün Etimesgut SKM’nin açılış programına CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Etimesgut Belediye Başkan adayı Erdal Beşikçioğlu ile birlikte katıldı.

Programda konuşan Yavaş, şunları söyledi:

“PARANIZI KENDİ PARAMIZA HARCIYORUZ. PARANIZI, KENDİ PARAMI HARCAMADIĞIMIZ HİÇBİR YERE HARCIYORUZ”

Yaklaşık beş yıldır birlikteyiz. Beş yıldır Ankara sokaklarında hiçbir fotoğrafımı görmediniz. Çakar konvoyu resmi araçlarımızı görmediniz. Biz her zaman sizin aranızda sade yaşadık. Belediyede kâr amacıyla dolaşanları görmediniz. Sadece Ankara halkının gerçek ihtiyaçları için çalıştık. Ortak akılla çalıştık. Üniversiteler ve meslek odalarıyla birlikte çalıştık. ‘Ben yaptım, bu kadar’ dönemi bitti. Dört binden fazla ihalemizi canlı yayınlıyoruz. Bütün bunları herkes gördü. Yeterli değildi. Bütün harcamalarımızı kuruşuna kadar belediyemizin internet sitesinde görebilirsiniz. Biz sorumluyuz. Bütçeyi hazırlarken vatandaşa soruyoruz. Sayıştay raporlarını açıklıyoruz. Hiçbir şeyden korkmuyoruz. Bugün hesaplaşma zamanıdır. Başkaları gibi ‘Ben ahirette hesabımı vereceğim’ demeyiz. Çünkü bu dünyada hesap veremeyen, öbür dünyada asla hesap veremez. Paranızı kendi paramızmış gibi harcıyoruz. Kendi paramızı harcamayacağımız hiçbir yere sizin paranızı harcamayız.

“‘ÇALIŞIYOR AMA ÇALIŞIYOR’ FELSEFESİNİ ANKARA’NIN KALDIRIMININ TEMELİNE GÖMDÜK”

Belediyeye verdiğiniz para gerçek ihtiyaç sahiplerine gidiyor ve biz bunun hesabını her yerde veriyoruz. Park ve kavşaklarda yaptığımız çalışmalar karşılığında ne kadar para sağladığımızı vatandaşlara açık bir şekilde duyuruyoruz. Artık ünlü muhafazakar kesimin bile kabul ettiği, insan haklarını adeta yok sayan ‘çal ama çalış’ ideolojisini Ankara kaldırımlarına gömdük. Boşa harcayacak paramız yok. Bu parayı kazanmak kolay değil. Bunlar halkın saf terinden gelen paralardır. Bu nedenle ihtiyaç duyulan yere harcıyoruz. Değerli Etimesgutlular bu sokağı bilirsiniz. 25-30 yıldır her seçim öncesi İstasyon Caddesi’ne üç başbakan, bir cumhurbaşkanı, belediye başkanı bakanlar geldi. ‘Bunu çözeceğiz’ dediler. Bunu çözecek kadar şanslıydık. Önceliğimiz Sincan ve Etimesgut’un acılarının son bulmasıydı. 135 milyon liraya İstasyon Caddesi’nin alternatifini yaptık ama buranın altyapısına 250-300 milyon lira harcadık. Türk Kızılayı’na 2 köprülü kavşak, Şaşmaz’a 2 kavşak ve Koru-Bağlıca metro bağlantısının projesi bu ay içinde tamamlanacak. Umarım temelini atma fırsatımız olur.

“ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİ OKULLARINA OTOBÜS İLE GİDERLERSE, EĞİTİM OLABİLDİKLERİ KADAR ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN ÜCRETSİZ TAŞINIRLAR”

Belediye, vatandaşın doğumundan ölümüne kadar tüm ihtiyaçlarıyla ilgilenen kurumdur. Bu vesileyle bir çocuk doğdu. Okula gidecek. Aile okula giderken sosyal destek alırsa akranlarıyla aynı avantajlarla okula gidebilir mi? Eğer gidemezse çözmek bizim görevimizdir. Birçoğu anaokuluna giderken otobüse binerek okula gidiyor. Gidemeyen var mı? Ankara Büyükşehir Belediyesi bunu karşılıyor. Ortaokul ve lise öğrencileri okula otobüsle gitmeleri halinde, ders okuyabildikleri sürece Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak ulaşım sağlanmaktadır. ve bizim tek endişemiz onların okunmasıdır. Okusunlar ki desteğe ihtiyaç duymasınlar. Hem ailesine hem de ülkemize hayırlı olsun. Bu destekleri sağlarken kapı kapı paket dağıtma görevi artık eskisi gibi değil. Üç yıldır Başkent Kart’a para yükleyerek ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bir esnaftan satın alındı. Artık o esnafa verilen parayı Ankara’daki bütün esnaf paylaşıyor. Esnaf mutlu, o ailenin ihtiyaçlarını en iyi anneler bilir. İhtiyaçları doğrultusunda gidip alışveriş yapıyorlar. Bu durumdan memnunlar. Kırtasiye yardımı yapılıyor, sırtlarında bazı belediyelerin bulunduğu çantalar dolusu defter dağıtılıyor. Kırtasiye yardımlarını kartlara yatırıyoruz. Ama AVM’lerde olmuyor. Sadece kırtasiyecilerden alıyorlar. Kırtasiyeciler kazanıyor.

“PROTEİN YARDIMI YAPIYORUZ. BACAK VERİYORDU. TAVUK BUDU OLDU VE 15 KİŞİ İÇİN OLDU. KEÇİÖREN’DE KENDİ BELEDİYESİNDE 50 BİN DESTEKLENEN AİLE VAR. SADECE 2 BİN 500 KİŞİYE YARDIM YAPILDI “

İki yüz bin aileye protein yardımı yapıyoruz. Kasaplar kazanıyor ve üç yıldır Türkiye’de ilk kez Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden kimse gelmiyor. Belediyeyle kıyaslamayın. Hükümet de bunu yapmıyor. Üç yıldır 200 bin aileye doğalgaz yatırımı yapıyoruz. Biz üşütmeyiz. Aç bırakmıyoruz. Bize ‘Projeleri yok’ derken İstanbul’da çorba dağıtımına başladılar. Çorba dağıtırken benimle dalga geçiyorlardı. Benden başka emeklilere destek olan kimse yok. ‘Proje yok’ diyorlar. İstanbul’daki aday 2 bin lira, Ankara’daki aday ise 5 bin lira verecek. Protein yardımı yapıyoruz. But veriyordu ama tavuk budu çıktı. Ve bu 15 kişi için. Keçiören’de kendi belediyesinde 50 bin bakmakla yükümlü aile var. Sadece 2.500 kişiye yardım yapıldı. Dolayısıyla artık ‘Daha fazlasını vereceğiz’ diyerek yaptığımızı yeni proje olarak sunmaya ve taklit etmeye başladılar. Gerçekten taklit etmek istiyorlarsa, proje arıyorlarsa Mansuryavasneyaptı veya MY 2024 taşınabilir uygulamamız var. Oraya girsinler. Oradaki projeleri okusunlar. Mansur Yavaş’ın Ankara’nın köylerine yaptıklarını görsünler. ‘Biz de aynısını yapacağız’ diye iddia etsinler. Tohum dağıtacağız ve kırsal kalkınma gerçekleşecek. Şimdi bazı ilçe belediyeleri verdi. Haksızlık etmeyeyim AK Parti ilçe belediyeleri. Ama şu anda Keçiören Belediyesi’nde bir kişiye bir kilo tohum verildiğini duymadık.

“BELEDİYE MECLİSİNDE ÇOĞUNLUK İSTİYORUZ”

Özellikle pandemi döneminde dokunduğumuz bazı vatandaşlar. Ama vatandaşa dokunduk dediğimizde ellerimizle dokunduğumuzu sanıyorlar. Öyle bir şey yok. Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşların sıkıntı yaşadığı her yerde huzurla herkesin yanında oldu. Umarım bu anlayış artık şeffaf ve hesap verebilir hale getirilebilir. Etimesgut’ta katılımcı yaklaşımı sürdüreceğiz. Aynı şekilde biz de el ele verip Etimesgut’un tüm sorunlarını birlikte çözeceğiz inşallah.

Başkan Erdal’ı sizlere emanet ediyorum. Kendimi sana emanet ediyorum. Ama bir sorunumuz var. Geçen dönem oyların yüzde 51’ini aldık ama parlamentodaki 148 üyenin 40’ındaydık. Bu gerçekleşmiyor. Anlıyorsun. Orada neler olduğunu görüyorsunuz. Orada söylenen iğrenç sözler ve bunları söyleyenler siyasetin çöplüğüne gömüldü. Böylece? Ve söylerim; Artık yeter. Biraz rahatlayalım. Hizmet verirken, işimizi engellenmeden yapalım. Rahatça yapalım. Elbette bunu tek başımıza yapmayacağız. İnşallah acil projeler yapacağız. Bu nedenle belediye meclisinde çoğunluk istiyoruz. Belediye meclisinde çoğunluğu elde edebilmemiz için tüm ilçe belediyelerimizi almamız gerekiyor.

ugurludag-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu