İş

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı: ‘Yahudi iş adamlarıyla ticareti etik bulmuyoruz’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı, “Üyelerinin 7 Ekim’den bu yana İsrail devleti ile ticaretini artırdığı ve orada bu zulüm yaşanırken para peşinde koştuğu” iddialarına ilişkin, ” Filistinli tüccarlar orada iş yapmaya ve oradaki halkın ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.” “Bu, oraya yapılan her ihracatın Yahudi iş adamları tarafından yapıldığı anlamına gelmiyor. Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin davası bizim kırmızı çizgimizdir, bundan kimsenin şüphesi olmasın.” söz konusu.

Mahmut Asmalı, Genç MÜSİAD’ın “Küresel Uyum” temasıyla düzenlediği 8. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi’nde (UGiK) yaptığı konuşmada, bienal kongresinin 2008 yılından bu yana oldukça istikrarlı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirterek, kongrenin Türkiye’nin en önemli ülkelerinden biri. Bunun en değerli faaliyetlerinden biri olduğunu söyledi.

Yerli ve yabancı akademisyenlerin ve değerli iş adamlarının deneyimlerini paylaştığı kongre; Gençlere, üniversite öğrencilerine, aile şirketlerinin yeni nesil üyelerine ve iş dünyasında yolculuğuna yeni başlayan girişimcilere yol göstermeyi amaçladığını belirten Asmalı, Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenleri ve yakınlarını andı. üzerinden 1 yıl geçti.

Asmalı, “2023 yılı bizi o kadar büyük acılarla boğdu ki. Yıl boyunca üzüldük, üzüldük ama elimizden geldiğince çalışmaya, çabalamaya, depremzedelerimizin ihtiyaçlarına yardımcı olmaya çalıştık. Bu çabalardan biri de Dün Kızılay ile birlikte gerçekleştirdiğimiz kütüphane ve mescidin açılışını birebir gerçekleştirdik. “Bu sayede bölgede bir sağlık merkezinin temelini atacağız ve inşallah bunu bölge halkının hizmetine sunacağız. çok kısa bir süre.” dedi.

“Yahudi iş adamlarıyla çalışmayı etik bulmuyoruz”

İsrail’in Gazze’ye yönelik baskınlarından bahseden Mahmut Asmalı, geçtiğimiz günlerde MÜSİAD ve Kızılay iş birliğiyle İsrail terörüne karşı direnen Filistinliler için Gıda Kutusu Yardım Kampanyası düzenlediklerini, zulme uğrayan Müslümanlara az da olsa destek olmanın herkesin görevi olduğunu belirtti.

MÜSİAD olarak Filistin başta olmak üzere Türkiye’de ve İslam dünyasında kendi imkânları dâhilinde çeşitli yardım faaliyetleri yürüttüklerini belirten Asmalı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fakat son dönemde yaptığımız tüm yardım ve kampanyaları karalama çabalarının olduğunu görüyoruz. Bu nedenle MÜSİAD ve üyelerini suçlayıcı çeşitli söylemler ortaya çıkıyor. ‘Üyelerimizin İsrail devleti ile ticaretini artırdığına inanıyoruz.’ 7 Ekim’den bu yana bu zulüm devam ederken para peşinde koşuyorlar.Filistin’de 10 milyona yakın Filistinli kardeşimizin Yahudi işgali altında yaşadığı, dolayısıyla tüm yardım gemilerinin ve ihtiyaçların Filistin kontrolündeki bölgeye girdiği, Filistinlilerin ise Filistinlilere yardım ettiği yönünde iddialar var. tüccarlar orada iş yapmaya devam ediyor ve oradaki halkın ihtiyaçlarını karşılıyor.Bu her ihracatın Yahudi işadamları ile yapıldığı anlamına gelmiyor.Ayrıca biz MÜSİAD olarak Yahudilerle ticareti doğru bulmadığımızı bir kez daha belirtmek isterim. Ahlaklı işadamları var, bunu yapan iş adamları varsa onlara katılmıyoruz. Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin davası kırmızı çizgimizdir, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Samimi ve iyi niyetli gençleri teşvik ediyor ve destekliyoruz. Ülkemizdeki insanlar Filistin davasını destekliyor. “

“Genç MÜSİAD, MÜSİAD’ımızın geleceğinin de teminatıdır”

Başkan Asmalı, MÜSİAD’ın geleceğinin teminatı olan Genç MÜSİAD’ın, kurulduğu 2002 yılından bu yana yaptığı çalışmalar, düzenlediği etkinlikler ve kapsamlı faaliyetleriyle her zaman vizyoner bir bakış açısına sahip olduğunu anlattı.

Bugün gerçekleştirilen 8. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi’nin de bu öncü ve vizyoner adımların en güçlülerinden biri olduğunu belirten Asmalı, şöyle konuştu:

“Bu yıl ‘Küresel Uyum’ temasıyla iş insanlarını, girişimcileri ve karar vericileri bir araya getiren kongremiz, umarım gelecekte iş yapma biçimimizi de etkileyecek ve bizi işbirliği, uyum ve barış temelinde bir araya getirecektir. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde hazırlanan ‘Türkiye Yüzyılı’ konulu kongremiz, manevi değerlerine bağlı, ne istediğini bilen, manevi değerlerine bağlı, kararlı, çalışkan gençlerimize yol haritamız yol gösterecektir. Eğitimden ticarete, bilimden spora her alanda değerlere önem veren Genç MÜSİAD’ımızın bu vizyonla son derece uyumlu ve etkisi yüksek öncü çalışmalara imza atmaya devam edeceğine inanıyorum” dedi. Genç MÜSİAD’ın bu dönem başlattığı Ticari Diplomasi Çalıştayı da takdire şayan bir proje olarak dikkatimizi çekiyor. Adeta bir girişimcilik merkezi gibi çalışan Genç MÜSİAD, bölüme yeni ticari diplomasi uzmanları kazandırmak amacıyla insan sermayesine katkı sağlayacak kaliteli çalışmalar yürütüyor.”

Mahmut Asmalı, bu vizyonla düzenlenen UGİK’in “Türkiye Yüzyılı” vizyonunda yer alacak gençleri hazırlamayı amaçladığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

“MÜSİAD, ana kademelerimiz ve gençlerimizle birlikte zaten Türkiye’deki bu büyük yürüyüş için, büyük dava yürüyüşümüz için kolları sıvayıp kendi yolunu açmaktadır. Çünkü biliyorsunuz davamız, vatanımızı diriltme davasıdır. vatan ve millet. Davamız vatanımız için birlik ve beraberliktir.” Varolmanın ve birlikte olmanın sebebi. Davamız kutsal bir davadır ve tek amacımız Allah’ın rızasını kazanmaktır. Bu davayı destekleyen ve destekleyen her MÜSİAD sevdalısı, aynı zamanda ülkemizin ve ümmetimizin kalkınmasına ve ilerlemesine de büyük destek vermektedir. MÜSİAD bugün de inancıyla yoluna devam ediyor, davasına “Sevgiyle, sabırla geldi. Allah’ın izniyle, çok çalışma, azim ve kararlılıkla geleceği birlikte şekillendireceğiz. Hep birlikte, kardan daha parlak bir gelecek için çalışacağız.”

haberyildizeli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu