Haber

Özgür Özel’den İYİ Parti’ye “bildiri” çağrısı: Aksi takdirde üzülürüz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin küme toplantısında konuştu. Gündemi değerlendiren Özel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un 9 şehidin ardından partilere gönderdiği açıklamayı eleştirdi. Özel, “Bu kez Saadet, Gelecek, Deva, Demokrat partiler imza atmadı ve kendi bildirilerini sunuyorlar. AK Parti, MHP, İYİ Parti birlikte imza atıyor. Geçmişte de birlikte olduğumuz YETERLİ Partisi, AK Parti ve MHP’yi eleştiren Cumhuriyetçi olduğundan hiç şüphemiz yok.” “Onları bırakıp kendi teröre karşı bildirisini imzalamasını istiyoruz. Aksi takdirde üzülürüz.” söz konusu.

“1 AYDA 23 ÇOCUĞUMUZ ŞEHİT OLDU”

Özel’in açıklamalarından satırbaşları: “Zor ve ağır günlerden geçiyoruz. Ardı ardına aldığımız şehit haberleriyle acılar yüreklerimizi dağlarken, aynı üs bölgesinden yeni bir şehit haberi aldık. Bizler evlerimizde rahatça uyurken, bayrağımızı dalgalanmaya devam ettirmek için yaşıyor. Bir ayda 23 çocuğumuz aynı bölgedeydi.” Şehit oldu. Aynı ezberi tekrarlayanlar, bizi aynı ezberi tekrarlamaya ve onları takip etmeye, sorumlu tutmamaya davet ettiler.

“ONLAR KINDI, BİZ PKK’YI LANETLEDİK”

Ekonomi kötüyse eleştirirsiniz, içişlerinde sorun varsa eleştirirsiniz ama birileri karar verir, tartışmayın diyor ama hep oradan şehit haberleri geliyor. Çocuklarımızın kanı kalmayacak ama çocuklarımızın kanının üstüne yeni kan akacak diyorlar. Çocuklarımızın kanı dökülmeyeceği için konuşuyoruz.

Eğer geçici üs bölgesini koruyabilirsek orada kalmalıyız. Korunamıyorsa askeri karara göre yapılacak. Eksik bir şey varsa düzelteceksiniz ki, bir daha kötü haberi duymak zorunda kalmayalım. Biz Meclis’e gelip bilgi vermiyoruz dediler. Biz kendi açıklamamızı yayınladık. Onlar kınadı, biz lanetledik PKK’yı. Biz onlardan çok daha sert tepki verdik. Onlar için gerçeği savunmanın hiçbir değeri yok, iktidarlarını sarsmamanın değeri var. Biz PKK dediğimiz halde PKK demediklerini söylediler. Bizi protesto etmeye çalıştılar. Sorumluluklarını paylaşmadık. Maalesef Cuma akşamı 9 evde daha yangın çıktı.

“İYİ PARTİ KENDİ AÇIKLAMASINI İMZALAMALI”

Sonra çıktılar, bir kınama daha yayınlayalım. Bugün Meclis Başkanı yine bir bildiri yazıp tüm partilere gönderdi. İmzalayanlar var. Bu kez Saadet, Gelecek, Deva ve Demokrat partiler imzalamadı ve kendi bildirilerini sunuyorlar. AK Parti, MHP ve DÜZGÜN Parti birlikte imza atıyor. Geçmişte üyelerinin bir arada olduğu, üyelerinin Cumhuriyetçi olduğundan şüphe duymadığımız, AK Parti ve MHP’yi eleştiren İYİ Parti’nin onlardan ayrılarak kendi teröre karşı bildirisini imzalamasını istiyoruz. Aksi halde üzülürüz. Kendimizi biliyor muyuz, Atatürk’ün partisi olduğumuzu, milliyetçi olduğumuzu biliyor muyuz, kim ne yaparsa yapsın kendimize güveniyoruz.

“TAYYİP BEYİN’İ TAKİP ETMEDİK”

Olduğun yerde kal, Atatürk’ün peşinden git, zaman seni bir kez daha haklı çıkaracaktır. Sayın Tayyip Bey’i takip etmedik, hata mı yaptık? Tekrar başaracağız. AK Parti devletin genleriyle oynadı. Artık devletin başıdır, yürütmenin başı konumundadır, terör saldırısı olmuştur ve kimi arayıp kimi aramadığı konusunda tartışma vardır.

Siz hükümet olarak üzerinize düşeni yaparsanız biz de gereğini yaparız. Ama bilgi verin derken kimdir diye sorarsanız, taleplerimizi ötekileştirirseniz, bazı başkanları arayıp bazılarını aramazsanız her şey olmuşsunuz ama devlet adamı olmamışsınız. Bazı telefon çağrılarının gelmemesi, onları almaktan daha kötüdür. Gelmediği için gurur duyuyorum. Tüm seçmenleri saygıyla çağırıyor ve geleceği hayal etmeye çağırıyor. Geleceğe dair onun kontrolünde olmamak CHP için bir onurdur.

PENÇE OPERASYONU İLE İLGİLİ SORULAR SORDU

CHP grubu olarak sizleri bilgilendirmeden bir saat önce şu soruları tekrarlamak istiyorum:

  • Pençe Kilidi ile ilgili bir güvenlik açığı var mı?
  • Temel koşullar gerekli korumayı sağlamadığı için baskınları önlemek imkansız mı?
  • Ek önlemler alıyor musunuz? G
  • Özetleme ve keşif yeterli mi? Yeterli değilse neden yeterli değil?
  • Acil tıbbi müdahale yeterli midir?
  • GATA ve askeri hastanelerin kapatılması, altın saatte kurtarılacak çok sayıda Türk askerinin ölümüne neden olur mu?
  • Pençe Kilit Operasyonu’nda 21 aydır neden sonuç alınamadı?

Askerlerimizin moral ve motivasyon durumunu takip edeceğiz. Bu sorular Mehmetçik ailelerinin en çok merak ettiği sorulardır. “Bu sorular, şerefle giydikleri üniformayı terk eden emekli komutanların soruları ve eleştirileridir.”

habercarsibasi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu