İş

Tepe Home’dan Depremzedelerin İstihdamına Katkı

Afetten etkilenen ve şehir değiştirmek zorunda kalan vatandaşlara istihdam sağlamak için ekibini genişleten Zirve Home’da işe alım süreçleri devam ediyor.

Depremzede vatandaşlar için Ankara Bilkent’teki mobilya üretim tesisinde çalıştırılmak üzere 50 kişilik mavi yaka ekip açma kararı alan Zirve Home’a ​​başvurular hızla devam ediyor. “Buraya gelen vatandaşlarımızın uzun süre yaşamlarını sürdürebilmeleri için fabrikamızda depremzedelere özel istihdama başladık.” Zirve Home Genel Müdürü Levent Çapan, deprem bölgesinden Ankara’ya göç eden ve başvuruda bulunan çok sayıda kişinin işe alım sürecini tamamlayarak işlerine geri döndüğünü belirtti. Başvuruların ve müzakerelerin sürdüğünü sözlerine ekleyen Çapan, geleceğe yatırım yapan bir bakış açısıyla ilerlediklerini ifade etti.

“Zor günleri birlikte aşabileceğimiz inancıyla ilk günden itibaren grup şirketlerimizle birlikte yardım kampanyasına katıldık.” Zirve Home Genel Müdürü Levent Çapan yaptığı açıklamada, telafisi tam olarak mümkün olmayan bu sürecin etkilerinin çok daha uzun süre devam edeceğini söyledi. Depremin mobilya bölümündeki etkilerine değinen Çapan, “Artan inşaat faaliyetleri nedeniyle mobilya sektörüne olan taleplerde büyük artış oldu. Bu nedenle afet bölgesinde hizmet veren diğer firmalarla işbirliğimiz çerçevesinde üretim kapasitemizi arttırarak desteklemeye devam edeceğiz. Tamamen yerli üretimimiz ve istihdama katkımız ile ülkemizin kalkınmasına destek olacağız” dedi. söz konusu.

Türkiye’de mobilya branşını güçlendirmek için alınabilecek önlemlerden bahseden Zirve Home Genel Müdürü, “Deprem bölgelerinde yer alan mobilya üreticilerine teşvikler verilebiliyor. Mobilya departmanlarının oyuncuları arasında uyum ve işbirliği sağlanarak ortak çözümler geliştirilmesi değerlidir. Ayrıca yeni pazarlara açılmak, çeşitlendirmek ve inovasyona yatırım yapmak bölümümüzü güçlendirebilir. Firmaların hem iç hem de dış pazarda ülke ekonomisine katkıda bulunabilmeleri için pazarlama alanlarını genişletmeleri, nitelikli iş gücünü artırmaya yönelik çalışmalar yapmaları ve katma değer sağlayan yarı mamul üretiminde Ar-Ge çalışmalarına devam etmeleri gerekmektedir. değer. Ülke olarak yaşadığımız güçlü süreçleri aşmak için her zaman birlikte çalışarak, üreterek, teknolojik gelişmeleri takip ederek ve sürdürülebilir bir bakış açısıyla her zaman ilerleyerek ekonomik kalkınmaya destek vermeliyiz.” sözleri yaptı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haberyaglidere.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu