Haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Erzurum’da STK Temsilcileri ve İş İnsanlarıyla Bir Araya Geldi

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, “Güçlü, büyük Türkiye istikametinde yürürken, sözü kuvvetli, gücü kuvvetli bir Türkiye hedefliyoruz. Her alanda güçlü olmamız gerekiyor. Bunun için sivil toplumun gücüne büyük önem veriyoruz.” söz konusu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Erzurum Kongresi’nin 104. yıl etkinlikleri çerçevesinde geldiği Erzurum’da STK temsilcileri ve iş insanlarıyla bir araya geldi. Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları ve İş İnsanları Buluşması’nın açılış konuşmasını Erzurum Valisi Okay Memiş yaptı. Ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Kurtulmuş, Türkiye’nin büyük bir millet ve devlet olduğunu vurgulayarak, “Tarihimiz zenginliklerle iftihar edeceğimiz nice altın sayfalarla dolu. Bizler bu milletin köklerini oluşturan bu büyük zenginliklerden istifade ederek hak yolunda yürümek zorundayız. Geçmişte iftihar ettiğimiz büyük hadiseleri, tarihi bir takımda, gelişmelerde ya da destansı bir anlatılar yumağında görmek ve okumak yerine, onun geçmişini okuyup okumak yerine büyük bir millet olarak yol almak zorundayız diyoruz. hakikat örneğin Erzurum Kongresi’nde olduğu gibi. Cumhuriyetimizin 2. asırının başında ivme kazandığımız ve ivme kazandığımız 2. asırımızın başında çok daha hazırlıklı ve daha nitelikli adımlar atmak zorundayız. Bunun için önümüze koyacağımız güçlü büyük Türkiye istikametinde yürürken her alanda güçlü olmalıyız ve her alanda güçlü olmalıyız. Bunun için sivil toplumun gücüne büyük önem veriyoruz.”

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin büyük hedefleri gerçekleştirmesi tek başına halktan beklenebilecek bir görev değildir. Erzurum’daki her bir sivil toplum kuruluşumuzun kendi alanında öncü olması, kendi alanında lider olması ve bölgeye katkı sağlamak için bu yarışın parçası olması şarttır. Daha güçlü bir Türkiye için omuz omuza mücadele edeceğiz. Tüm toplumsal gücümüzü Türkiye yüzyılı hedefleri doğrultusunda yan yana kullanmaya çalışacağız. 85 milyon arasında çok farklı görüşler olabilir. Herkes bunun eşit ve özgür vatandaşları olarak yaşayacaktır. ancak herkesin bu ülkenin birlik ve beraberliğine ve bu milletin bir bütün olarak ileriye yürümesine engel olacak her türlü işte çalışması caizdir.” – ERZURUM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu