Haber

Üsküdar’da İsrail protestosu

ÜSKÜDAR’da Direniş Dilimleri Topluluğu ve Yetim Vakfı üyeleri, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını protesto etmek amacıyla cuma namazının ardından eylem yaptı.

Direniş Dilimleri Topluluğu ve Yetim Vakfı üyeleri Cuma namazının ardından İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti. Oxford ve Saraybosna’da “Susturulan her ses için harekete geçin” sloganıyla eş zamanlı düzenlenen protestoda, sahildeki demir parmaklıklara Üsküdar’da ölenlerin isimlerinin yazılı olduğu kırmızı kurdeleler bağlandı. Grup adına konuşan Zeynep Dinler, “İşgalci İsrail’in 7 Ekim’de şiddetlenerek 75 yıl boyunca devam eden katliamları sonucunda çok sayıda masum sivil hayatını kaybetti. Hastaneler ve ibadethaneler bombalanarak kullanılamaz hale getirildi. , ikinci Nakba ile sonuçlandı. Şu anda kaydedilen verilere göre en az “11.500 sivil hayatını kaybetti. Bunların 4 bin 600’ü çocuktu” dedi.

“FARKINDALIK ARTTIRMAK İÇİN TOPLANDIK”

Zeynep Dinler, “Bugün Direniş Dili olarak Gazze şehitlerini anmak ve işgalci İsrail’in Üsküdar’da gerçekleştirdiği soykırıma karşı farkındalık yaratmak amacıyla birçok STK’nın desteğiyle burada toplandık. Şehitlerimizin isimlerini anıyoruz. ve kurdele bağlayın. Aynı eylem Saraybosna ve Oxford’da eş zamanlı olarak yapılıyor.” dedi. Basın açıklamasının ardından konuşan grup üyesi Yağmur Dinçer, “Katil İsrail, 1948’den bu yana sistematik bir şekilde soykırımlarını sürdürüyor. Özellikle 7 Ekim 2023’ten bu yana açıkça savaş suçları işliyor. Biz tüm STK’lar şehitlerimiz için buradayız. “

haber-yuregir.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu