Haber

Villasına kaçak bina yaptırdı, şikayet gelince balyozla yıktı, CHP’den belediye adayı oldu!

  •   HABER7

31 Mart yerel seçimlerine kısa süre kala CHP Tartışmalı adaylık sürecini sonlandırdı. CHP yönetimi İstanbul’un 39 ilçesinde adaylarını tek tek açıkladı. CHP’nin Ümraniye Belediye Başkanı için Aykut Erdoğdu’nun ismini açıklaması tepki çekti. Erdoğdu, Geçmişte CHP’nin, terör örgütüne açıkça destek veren kaçak villalar ve hendek kazıcı akademisyenler için para toplamasıyla biliniyordu.

Yerel seçimler hakkında 50 gün önce CHP’nin İstanbul ilçe adayları açıklandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bulunmadığı aday tanıtım toplantısında Ümraniye Belediyesi adaylığı için Aykut Erdoğdu’nun adı açıklandı. 2011 yılında CHP’li milletvekili seçildidört dönem boyunca görevine devam etti. Aykut ErdoğduÜmraniye’den aday gösterilmesinin parti içindeki tartışmaları alevlendireceği öngörülüyor.

KAÇAĞIN ÜZERİNDEKİ MÜHÜR

Aykut Erdoğdu’nun CHP Genel Başkan Yardımcısı iken İzmir’in Çeşme ilçesindeki bir siteden satın aldığı villa, site yönetiminin kararlarına olağandışı eklemeler yapıldığı ve bu nedenle belediye tarafından kapatıldığı gerekçesiyle belediye tarafından mühürlendi. planlara göre inşa edilmemiştir.

Site sakinleri, villanın belirlediği plan dahilinde inşaat projesinin yapılmadığını, balkonun içeriye alınarak 90 cm uzatma yapıldığını, binanın arka kısmına ise bir oda daha yapıldığını iddia etti. 2019 yılında yapılan incelemelerin ardından Erdoğdu’ya ait villa tespit edildi. Çeşme BelediyesiMühürlendi ve inşaatı durduruldu.

LÜKS VİLLA KAÇAK İNŞAAT ALTINDAYDI

Aykut Erdoğdu, villanın kaçak kısımlarına yıkım kararı çıkınca tuhaf bir hamle yaptı.

ErdoğduKameralar kayıt yaparken kaçak binayı balyozla yıktı.

Bugün Ümraniye BelediyesiUnvana aday gösterilen Erdoğdu, sitedeki diğer villalarda da kaçak yapılaşmaların olduğunu belirterek kendisini haklı çıkarmaya çalıştı.

HUZURSUZ EVİ SATIN ALDI

CHP belediye başkanı adayı olarak açıklandı Aykut Erdoğdu ‘nin kaçak yapılarla ilgili tek skandalı villayla bitmedi. Erdoğdu, 2021 yılında Kadıköy Moda’da muhteşem deniz manzaralı dubleks bir daire satın aldı. 6 katlı, oturulmayan bir binanın en üst katında yer almaktadır. 175 metrekareDubleks dairenin kayıtlarda ‘arsa’ olarak geçtiği ortaya çıktı.

Erdoğdu satın aldı Kadıköy ‘deki lüks binanın onaylı projesine aykırı imalat çalışmaları yapıldığı için oturma izni alınamadığı öğrenildi. Erdoğdu’nun sık sık Kadıköy Belediyesi’ne giderek, o dönemde belediyeye sunduğu emlak beyanında arsa olarak görünen üzerinde oturulmayan lüks dairesine oturma izni almaya çalıştığı belirlendi.

UTANÇ SONRA İSTİFA ETTİ, ÖZGÜR ÖZEL SEÇİLDİĞİNDE DÖNDÜ

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Tuba Torun’un Haziran 2022’de evlenmesinin ardından Erdoğdu’nun boşandığı eşi Özge Erdoğdu bomba ses kayıtlarını yayınladı.

Karıştığı büyük skandalın ardından partiden istifa etmek zorunda kalan Aykut Erdoğdu, CHP’ye geri döndü.

“UYUMSUZLUK” İTİRAFLARI

Paylaşılan ses kaydında Erdoğdu’nun şu ifadeleri yer aldı:

Erdoğdu’nun telefon kayıtlarında CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, evli olduğu Tuba Torun’un Parti Meclisi üyesi olabilmesi için Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile görüştüğünü itiraf etti.

Bu ifadeler ‘liyakat’ tartışmasını bir kez daha gündeme getirdi. 2020 yılında 36. Olağan Kongre yapıldığında Aykut Erdoğdu Parti Meclisi listesinde yer alıyordu ancak yeterli oy almasına rağmen ‘cinsiyet’ kotası nedeniyle parti meclisine giremedi. Parti Meclisi üyesi olmak istediği Tuba Torun, Kılıçdaroğlu’nun kilit listesinde yer almamasına rağmen listeyi bozarak parti meclisi üyeliğine seçildi.

İSTİFA ETTİLER

Yaşananların ardından Erdoğdu ve Torun CHP’den istifa etti. CHP’den yapılan açıklamada, “Sayın Genel Başkanımız süreçle ilgili kararı kendi takdirine bırakmıştır. Kendileri üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi’ni yıpratmamak için bu kararı aldıklarını belirtmişlerdir.”

KAYNAK: HABER7

kepezhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu