Haber

Yalova’da devre mülk dolandırıcılığı operasyonunda 3 tutuklama

Yalova’da devre mülk dolandırıcılığı operasyonunda gözaltına alınan 26 zanlıdan 3’ü tutuklandı.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Kabahatler Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyonda yakalanan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta sorgusu yapılan zanlılardan biri serbest bırakılırken, 25’i nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Bu şahıslardan kabahat örgütünün elebaşının da aralarında bulunduğu 3 zanlı tutuklanırken, 22 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Zanlıların, başta yaşlılar olmak üzere bazı devremülk sahiplerini arayarak bunları yabancılara yüksek fiyattan satacaklarını vaad ettikleri, telefonlarından taşınabilir bankacılık uygulamalarından kredi çekip kendi hesaplarına aktardıkları öğrenildi.

Suç örgütü elebaşının kurduğu emlak şirketi aracılığıyla dolandırıcılığı gizlemeye çalıştıkları iddia edilen zanlıların, mağdurlardan “pey” adı altında elde ettikleri geliri üyelere dağıttığı ortaya çıktı. Organizasyonun yüzde 10, 15, 20 oranlarında, lüks yatlarda eğlenceler düzenleyerek üyelerin motivasyonunu artırıyor.

Polisin 1 Aralık’ta 25 ekip ve 70 çalışanın katılımıyla düzenlediği operasyonda 26 zanlı, 32 cep telefonu, 37 sim kart, 5 flash bellek, bir hafıza kartı, 3 dizüstü bilgisayar, bir tablet bilgisayar, iki kişi gözaltına alındı. POS makineleri, mağdurlar için çok sayıda tapu. senet, ikiz sözleşme, noter evrakı, 6 tabanca, 14 mermi, av tüfeği, 25 mermi ele geçirildi. Soruşturma aşamasında 64 mağdura ulaşan gruplar, örgütün bu kişilerden yaklaşık 9 milyon lira haksız menfaat elde ettiğini belirledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu