Ekonomi

Yılın İlk Zeytin Hasadı Muğla’da Yapıldı

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesindeki 600 dönümlük zeytin bahçesinde yılın ilk hasadı gerçekleştirildi.

Kürtova İlçesi’ndeki zeytin bahçesinde ilk hasat dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Program kapsamında bölgedeki kadınlar tarafından yeşil zeytinler toplanıp soğuk sıkım yapılırken, öğrenciler kırma zeytin yarışında hünerlerini sergiledi.

Kavaklıdere Kaymakamı Ramazan Aykut Latife, Belediye Başkanı Mehmet Demir, İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Müdür Yardımcısı Muhammet Sevinç, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eren Kaçmaz ve protokol üyeleri zeytinyağının tadına baktı.

Kaymakam Latife ve beraberindekiler daha sonra geçtiğimiz yıl İsrail’de düzenlenen Terra Olive Best International yarışmasına çeşitli ülkelerden katılan 650 marka arasında dünyanın en iyisi seçilerek Türkiye’yi birinciliğe taşıyan zeytinyağını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. tesisin müdürü İbrahim Tokuç.

Tokuç, Kavaklıdere’de 600 dönüm tek parselde 17 bin zeytin ağacıyla dünyanın en uygun zeytinyağını ürettiklerini söyledi.

Kaymakam Latife, ülke olarak daha müreffeh bir Türkiye hayaline ulaşmak için üretmek zorunda olduklarını vurguladı.

Başkan Demir, ilçenin son yıllarda tarım alanında yaptığı atılımlarla adından söz ettirdiğini, özellikle zeytin ve zeytinyağı üretiminde kaliteye önem verdiklerini anlattı.

İl Müdürü Saylak, devletin sağladığı destekle ildeki zeytin ağacı sayısının 17 milyona ulaştığına dikkat çekerek, “205 zeytinyağı pres ve paketleme tesisi bulunan Muğla’da 150’nin üzerinde zeytinyağı markası bulunuyor. Zeytinlerin doğru üretim teknikleriyle fabrikaya ulaşmasını sağlayarak kaliteli ürün elde edin.Muğla” “Bu yıl zeytinyağında 39 yeni marka oluşturuldu. Tadım eğitimleri ve eğitimlerle bunu teşvik ediyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından ilk hasat edilen zeytinler ziyaretçiler tarafından sıkılarak tadım yapıldı.

goynukajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu