Haber

Yunan Askeri Yaşlı Mağdurların Çamura Basmasını Engelleyerek Takdir Kazandı

Geçtiğimiz haftalarda Yunanistan’ı etkileyen şiddetli yağış ve sel felaketinin ardından bölge toparlanmaya çalışırken, paylaşılan bir fotoğraf ülke gündeminde sürpriz yarattı…

Fotoğraflarda, zodyak botlarla kurtarılan afetzede yaşlılara yardım eden Yunan askerlerinin arasında kendini yere atan bir askerin, yaşlıların çamura basmasını engellediği görülüyor. Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros’un bu görüntüyü paylaşması sosyal medyada büyük beğeni topladı.

DİĞER AFETLERDEN KURTULANLAR DA ÜSTÜNDE DURDU

İsmi açıklanmayan askerin eylemini birçok sosyal medya kullanıcısı takdir etti. Yunan medyası askerin 32’nci Deniz Tugayı’nda görev yaptığını duyurdu. İsmi açıklanmayan askerle çalıştıklarını söyleyen bazı yetkililer, “Görev duygusu çok yüksek. Komandoların eğitildiği özel okullara gitti.”

Yunan medyasına konuşan ve olay anında orada bulunan diğer askerler, “Bu fotoğraf her şeyi anlatmıyor. Bu fotoğraf dördüncü yaşlı kurbanın yanından geçerken çekildi. Ondan önceki mağdurlar da onun üzerine bastı.”

Bölgenin sular altında kaldığı ve bazı yerlerde 3 metreye varan derinliklerin oluştuğu, bölgenin çamurlu yapısının yürümeyi zorlaştırdığı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu