Haber

6 Yaşındaki Çocuğun Ölümüne Neden Olan Kamyonet Şoförüne Hapis Cezası

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, park halindeki kamyonetin frenlerinin arızalanarak 6 yaşındaki çocuğun ölümüne sebep olması olayında yargılanan kamyon şoförüne 2 yıl 11 ay hapis cezası verdi.

Daire, yerel mahkemede 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan sanığın avukatının istinaf talebi üzerine duruşmayı yeniden yaptı.

Daire, kararında, sanığın “dikkatsizlik veya dikkatsizlik sonucu el frenini yeterince veya hiç çekmemesi, aracını park kurallarına uygun şekilde park etmemesi” gibi davranışlarının “ahlaki unsur” oluşturduğunu belirtti. isnat edilen suç.

Sanığın “asıl ve tamamen kusurlu” olduğunu kabul eden ve kararın verilmesinde hukuka aykırılık bulunmadığını tespit eden daire, “bilinçli taksir” kararlarının uygulanmasını gerektiren hukuki bir ilişkinin bulunmadığına ve sanığın cezai ehliyetine sahip olduğuna karar verdi. yerel mahkemede aşırı ceza verildi.

Daire, yerel mahkemenin kararını bozarak sanığa “taksirle ölüme sebebiyet verme” suçundan 3,5 yıl hapis cezası verdi. Daire, sanığın yargılama sürecindeki tutum ve davranışlarını dikkate alarak takdiri indirim uygulayarak cezayı 2 yıl 11 aya indirdi.

Ayrıca sanığın ehliyetine 9 ay süreyle el konulmasına karar verdi. Daire, kararı oybirliğiyle aldı ancak cezanın 5 yıldan az olması nedeniyle karar daha da katılaştı.

dava süreci

6 Ağustos 2021’de Çiğli ilçesinde EG’nin park ettiği 34 AS 2091 plakalı kamyon, frenini kaybedip 6 yaşındaki Mihrimah Gece Akalın ve bir çocuğa, ardından da bir ağaca çarptı. Çocuklardan Mihrimah Gece Akalın hayatını kaybetti, diğer çocuk ise hafif yaralandı.

Sanık hakkında Karşıyaka 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Sanık, babasının kamyonunu evlerinin önüne düzgün bir şekilde park ettiğini, el frenini çektiğini, hatta vitese taktığını iddia etti. Sanık, evine gittiğinde 8-10 dakika sonra büyük bir ses duyduğunu, geri döndüğünde ise arabasını park ettiği yerden yaklaşık 20-30 metre uzakta çocukların çarptığını gördüğünü söyledi.

Cumhuriyet savcısının belgede “olası kasıt olup olmadığının araştırılması amacıyla” görevsizlik kararı verilmesi gerektiği yönündeki görüşünün ardından mahkeme, görevsizlik kararı vererek belgeyi Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin görevsizlik kararı vermesinin ardından belge İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderilmiş, Bölge Adliye Mahkemesi de Karşıyaka 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nin görevsizlik kararını bozmuştu.

Karşıyaka 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen yargılama sonucunda sanık, “kasten taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılırken, sanığın avukatı karara itiraz etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu