İş

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Yenişehir’de Pazar Esnafıyla Buluştu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenişehir İlçesi Çınarlı Camisi’nde sabah namazını kıldıktan sonra pazarcılarla bereket sofrasında buluştu. Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl ilçeye kazandırdığı kapalı pazar alanında tezgahları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet eden Başkan Aktaş, güzel projeleri birlikte hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenişehir İlçesi’nde geleneksel hale gelen ‘Rahmet Sofrası Toplantıları’na uzun bir aradan sonra yeniden başladı. Gündoğan Mahallesi Çınarlı Camii’de güne sabah namazı ile başlayan Lider Alinur Aktaş, daha sonra ilçeye kazandırılan kapalı pazar alanı içindeki nikah salonunda düzenlenen klasik ‘Bereket Sofrası’ programında pazarcılarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi. Programa, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Fahrettin Bilgit, meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

“Bu işi gönülden yapıyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenişehir’deki pazarcılarla bir araya gelerek ‘Bereket Sofrası’ toplantılarını uzun bir aradan sonra yeniden başlattıklarını söyledi. Tüm esnaflara ‘hayırlı işler, hayırlı işler’ dileyen Önder Aktaş, her mesleğin zorlukları olduğunu ancak pazarlama yaparak geçimini sağlayan esnafın da işlerinin ne kadar zor olduğunun bilincinde olduğunu belirtti. Pazar yeri yapımının ilçe belediyelerinin sorumluluğunda olmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelere konforlu pazar alanları kazandırdığını hatırlatan Başkan Aktaş, “Bütün pazarcılarımıza kolaylıklar diliyorum. Allah hayırlı kazançlar nasip etsin. Pazarların çok geliştiği bu dönemde vatandaşlarımıza pazar yerleri sunarak pazar yerlerini tercih etmelerini diliyoruz.Yenişehir “Kestel, Gürsu ve Yıldırım’a getirdiğimiz modern kapalı pazar alanlarının benzerlerini diğer tüm ilçelerimize de getireceğiz. Yenişehir bir tarım şehridir. Yenişehir biberinin tescil işlemlerini tamamlayarak belgesini Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’a takdim ettik. Bu zenginliğin zenginliğiyle gurur duyuyoruz.” Ramazan öncesi 1.500 TL değerinde 50 bin gıda çeki dağıtılacak. Bu 75 milyon para demek. Bu yıl 30 bin çocuğa 1.000 TL kırtasiye çeki verdik. Bu parayı Bursa’da bıraktık. Aynı formda giyim kuponu dağıtıyoruz. Ailelere Kart16 uygulamasıyla her ay para yüklediğimiz kişiler ihtiyaç duyduklarını satın alabiliyorlar.Biz bu işi canı gönülden yapıyoruz” dedi.

“Büyük işler başaracağız”

Birçok zorluğa rağmen birçok sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Aktaş, yeni dönemde emeklilere, kadınlara ve gençlere yönelik önemli projelerle kent halkının karşısına çıkacaklarını belirtti. Bu çalışmalardan tüm ilçelerin yararlanacağını belirten Başkan Aktaş, “7 Ocak itibarıyla adaylığım açıklandı. Aldığımız güvenin sorumlusu biziz. Milletin iş içinde olduğunun ve AŞ sorunlarının farkındayız. Yaptığımız çalışmalarla bunu sağlamaya çalışıyoruz. Burası bile bunun ifadesidir. Bursa’da el değmemiş yer bırakmadık.” Yollardan kaldırım taşlarına, altyapıdan mahalle konaklarına kadar her yönüyle mahallelerimize ulaştık. Depremi, yangını, salgını bahane ederek bahanelerin arkasına saklanmadık. Bilgimiz, tecrübemiz, heyecanımız ve şehre olan sevgimiz aynı şekilde devam ediyor. Yeni projelerimizi birlikte hayata geçireceğiz. Kazanan yine. Yenişehir ve Bursa olacak. Biz samimiyetle çalışıyoruz. Vatanına, bayrağına, devletine, milletine gönül veren herkesin dairemizde yeri vardır. İnşallah hep birlikte çok güzel şeylere imza atacağız. Allah’ın izniyle 2024 yılının ikinci yarısından itibaren güzel ekonomik bilgiler ortaya çıkacak. Bir dönem bizi bekliyor. Daha hızlı koşacağımız, güzel işler başaracağımız bir döneme gireceğiz” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, kısa sürede ilçeye pek çok eser kazandıran Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti. Yenişehir’in en büyük eksikliği olan kapalı pazar alanının hizmete açıldığını ve artık insanların rahat bir ortamda alışveriş yapabildiklerini anlatan Aydın, önümüzdeki seçim döneminde de düzgün bir şekilde çalışmaya devam ederek Bursa ve Yenişehir’e hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi.

Konuşmanın ardından Önder Aktaş ve beraberindekiler, pazar alanındaki tezgahları tek tek gezerek pazarcılarla sohbet etti. Pazarda alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet eden Önder Aktaş, Yenişehir halkının talep ve görüşlerini dikkatle dinleyerek notlar aldı. -BURSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu