Haber

Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde 1 yıldır görev yapan sahte doktor tutuklandı

TEKİRDAĞ’ın Çerkezköy ilçesi Devlet Hastanesi’nde yaklaşık 1 yıldır pratisyen tabip olarak misyon yapan Ayşe Özkiraz’ın (25) sahte doktor olduğu ortaya çıktı. Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS) 81 puan alarak çocuk tabibi olduğunu söylelen Özkiraz’ın tıpla ilgili birçok konuda çelişkili cevapları üzerine şüphelenen doktorların haber vermesi üzerine inceleme başlatıldı. Yapılan araştırmada lise mezunu olduğu öğrenilen sahte doktor Özkiraz, tutuklandı.

Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde yaklaşık 1 yıldır pratisyen doktor olarak vazife yapan Ayşe Özkiraz, kelamda meslektaşlarına Eylül ayında yapılan TUS’ta 81 puan aldığını ve çocuk doktoru olduğunu söyledi. Çocuk doktoru olarak kaşeler bastıran Özkiraz’ın durumundan şüphelenen hastanedeki hekimler, kendisine tıpla ilgili çeşitli sorular yöneltti. Çapa Tıp Fakültesi mezunu olduğunu söyleyen Ayşe Özkiraz, sorulara çelişkili cevaplar verince, tatmin olmayan tabipler gerek eğitimi gerekse tedavi usulleriyle ilgili sorular yöneltti. Bu sorulara da yanlışsız karşılıklar alamayan hekimler, Özkiraz’ın şüpheli durumunu hastane yönetimine bildirildi. Konu daha sonra İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne iletildi.

EVİNDE GEÇERSİZ DİPLOMALAR BULUNDUÇerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasının ardından polis ekipleri Ayşe Özkiraz’ı gözaltına alarak, meskeninde arama yaptı. Konuttaki aramada çok sayıda uydurma üniversite kimlik kartları, düzmece tabip kimlik kartları, uydurma diplomalar, çeşitli hastanelere ilişkin kimlikler, ameliyat kıyafetleri, periyot birincisi olduğunu dair plaketler ve tıbbi içerikli kitaplar ele geçirildi. Özkiraz’ın sosyal medya hesaplarından hastanede girdiği ameliyatların fotoğrafları da paylaştığı görüldü.TUTUKLANDIAyşe Özkiraz, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye götürülürken, polis, şüphelinin evinde bulunan 3 poşet dolusu belgeleri de savcılığa teslim etti. Savcılık soruşturmasının ardından, ‘Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunu’na muhalefet cürmünden nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Özkiraz, tutuklandı.AİLESİNE DE TABİP OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ

Ayşe Özkiraz’ın yapılan incelemesinde lise mezunu olduğu ortaya çıktı. Ailesine de İstanbul’da Çapa Tıp Fakültesi’nde öğrenim gördüğünü belirterek, yıllarca İstanbul’da kaldığı ve çeşitli işlerde çalıştığı öğrenilen Özkiraz’ın geçen yıl ailesinin yaşadığı Çerkezköy’e döndüğü öğrenildi. Özkiraz’ın tıp eğitimini tamamladığını ve Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne pratisyen tabip olarak atandığını söylediği kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu