Haber

Hamas: Netanyahu Şifa Hastanesi’nde bir serap peşinde

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze’deki Şifa Hastanesi’nde bir “serap” peşinde olduğunu açıkladı.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Hamas’ın Telegram hesabında yayınlanan ses kaydında bölgedeki çatışmalara ilişkin bilgi verdi ve değerlendirmelerde bulundu.

Ebu Ubeyde, konuşmasının başında Kassam Tugayları’nın 42 gündür İsrail güçlerine karşı savunma operasyonlarını sürdürdüğünü hatırlattı.

Ebu Ubeyde, son 4 günde aralarında Merkava tankları, işçi taşıma araçları ve buldozerlerin de bulunduğu 62 İsrail askeri aracının imha edildiğini, İsrail askerlerinin saklandığı binaların bomba ve keskin nişancılarla hedef alındığını, saldırılarda en az 9 İsrail askerinin öldürüldüğünü belirtti. 3 gün önce 2 farklı operasyon yapıldı. Önceki gün Beyt Hanun’da bir binanın yıkıldığını, içerideki İsrail askerlerinin öldürüldüğünü ve yaralandığını belirtti.

Uzun ve sürekli bir savunmaya hazırlandıklarını ifade eden Ebu Ubeyde, İsrail güçlerinin Gazze’de geçirdiği her anın kendileri için kayıp anlamına geleceğini savundu.

İsrail başkanları esirleri kurban etmeye karar verdi

Tel Aviv yönetimine seslenen Abu Ubeyde, öldürdükleri İsrail askeri sayısının tahmin edilenden çok daha fazla olduğunu belirtti.

Saldırıların başlangıcından bu yana Kassam Tugayları’nın esir değişimi anlaşması çağrısını yinelediğini kaydeden Ebu Ubeyde, İsrail’in esirleri kurban etmeye karar verdiğini belirtti.

Ebu Ubeyde, esirleri hayatta tutmaya çalıştıklarını, bazen başarılı olduklarını, bazen de saldırılar nedeniyle başarısız olduklarını belirtti.

Netanyahu Şifa Hastanesi’nde serap peşinde

Ebu Ubeida, direniş güçleri sahada savaşırken ve İsrail güçlerine kayıplar verirken, İsrail ordusunun kadın ve çocukları öldürdüğünü, “asılsız iddialarla” hastanelere saldırdığını ve savaş suçları işlediğini söyledi.

Başbakan Netanyahu ve “korkak” askerlerinin Şifa Hastanesi’ni (direniş güçleri) aramasını “gülünç” olarak nitelendiren ve bunu “serap peşinde koşmaya” benzeten Ebu Ubeyde, bu durumun İsrail’in kibirini ortaya çıkardığını ve aynı zamanda da kibrini ortaya çıkardığını söyledi. onun iktidarsızlığı.

Ebu Ubeyde, “İsrail ordusunun tanklarla Şifa Hastanesi’ne girmesi hem başarısızlığının hem de insan hakları savunucularının utancının en büyük kanıtıdır.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu