Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC’de düzenlenen Barış ve Özgürlük Günü Töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’de düzenlenen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Günü Töreni’nde konuştu. Kıbrıs’ta federal bir çözümün mümkün olmadığını ifade eden Erdoğan, “Anavatan Türkiye her zaman Kıbrıs Türklerinin varlığının, egemenliğinin ve varlığının garantörü olacaktır. Adada eşit statü kabul edilmeden yeni müzakere olmaz. BM Başkanlığından yaptığı tarihi çağrıyı tekrarlıyorum: Gelin, adadaki gerçeklere sırtınızı dönmeyin. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni bir an önce tanıyın.”

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49. yıl dönümünde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Burada şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kahraman gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum. Şehitlerin hatırasına sahip çıkan Kıbrıslı kardeşlerimi tebrik ediyorum. 1974 Barış Harekatı’nın önünü açan dönemin Başbakanı Sayın Ecevit’i, Başbakan Yardımcısı Sayın Erbakan’ı ve Sayın Türkeş’i rahmet ve minnetle anıyorum.

“TÜRK ORDUSU 49 YIL ÖNCE KIBRIS’A BARIŞ VE BARIŞ GETİRDİ”

Geleceğe güvenle yürümek için geçmişi çok iyi bilmek zorundayız. 1963-1974 dönemi Kıbrıs Türkleri için kan, gözyaşı ve katliam demekti. İnsanlık onuru ve vicdanı ayaklar altına alınarak Kıbrıslı Türklere zulmedildi. Korkunç katliamlara tanık olduk. Türk milleti hiçbir zaman zalimlere boyun eğmedi. Bugün yok etmek istedikleri Kıbrıslı Türkler kendi bayraklarının gölgesinde güvenle yaşıyorlar. Türk ordusu 49 yıl önce yazdığı destanla Kıbrıs’a barış ve huzuru getirdi. Kıbrıs Türklerinin asla yalnız olmadığını dünya gördü.

“BÜTÜN ÇABAMIZ BARIN KALICI OLMASINI SAĞLAMAKTIR”

Hasta zihniyetin bu topraklarda neler yapabildiğini gördük. Zulmü bilmemize rağmen intikam peşinde koşmadık. Bütün çabamız 1974’te Ada’ya getirdiğimiz barışın kalıcı olması içindir. 20 Temmuz, Kıbrıs Türk halkının egemenlik haklarının korunmasının ve eşit statüsünün simgesidir.

“FEDERAL BİR ÇÖZÜMÜN MÜMKÜN OLMADIĞINI HERKES ANLAMALI”

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin adını gasp eden Rum tarafının suçunu gizleyerek 3. şahıslara şikayet etmektir. Federal bir analizin mümkün olmadığını herkes anlamalı, adil bir analiz istiyoruz. Bu adada yapılan katliamları ne unutturacağız ne de unutturacağız. Anavatan Türkiye her zaman Kıbrıs Türklerinin varlığının, egemenliğinin ve varlığının garantörü olacaktır. Adada eşit statü kabul edilmeden yeni müzakere olmaz.

“KKTC’Yİ BİR ANDA TANIYIN”

BM kürsüsünden tarihi çağrısını yineliyorum: Gelin, Ada’daki gerçeklere sırtınızı dönmeyin. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni bir an önce tanıyın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu