Teknoloji

Google, haber yazarlığını yapay zeka ile test ediyor: Gazetecilik bitecek mi yoksa güçlenecek mi?

Google, gazetecilere yardımcı olmak için geliştirdiği yapay zeka teknolojisini ABD’nin önde gelen gazeteleri The New York Times, The Washington Post ve The Wall Street Journal’ın sahibi olan News Corp yöneticilerinin beğenisine sundu.

The New York Times’ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Google’ın “Genesis” adını verdiği teknolojinin kendisine verilen güncel olaylar dahil her türlü veriden haber metni hazırlayabildiği belirtildi.

Google, gazeteciler için “kişisel asistan” olarak tasarlanan bu teknolojinin gazetecilere daha önemli haberler için zaman kazandıracağını düşünüyor.

BAZI YÖNETİCİLER BUNU ‘RAHAT’ BULUYOR

Bazı yöneticiler Genesis’i “rahatsız edici” buldu ve “doğru raporlama için bazı kilit noktaların gözden kaçırıldığını” söyledi.

Google sözcüsü Jenn Crider, “Genesis, gazetecilerin hikaye yazma ve doğrulama konusundaki temel rolünü değiştirmeyi amaçlamıyor” dedi.

New York Şehir Üniversitesi’nden Prof. Google’ın yeni teknolojisinin olumlu ve olumsuz yanları olabileceğine dikkat çeken Jeff Jarvis, “Eğer bu teknoloji olgusal bilgileri güvenli bir şekilde sunabiliyorsa gazeteciler bunu kullanmalı” dedi.

Jarvis, bazı haberlerin gazetecilerin ve haber kuruluşlarının nüans ve kültür anlayışı gerektirdiğine işaret ederek, söz konusu teknolojinin kullanımının haber kuruluşlarının güvenilirliğini zedeleyebileceğine dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu