Ekonomi

Enerjisa Enerji’den 15 milyar TL’lik yatırım

Enerjisa’dan yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş’ta depremler sonrası bozulan elektrik şebekesinin yeniden enerjilendirilmesi için yapılacak ek yatırımlar dışında şirket, Toroslar Bölgesi’ne 370 milyon TL kaynak ayırdı. “yüzyılın felaketi” ve bölge halkının ihtiyaçlarının karşılanması. Söz konusu kaynağın önümüzdeki üç ayda yaklaşık 1 milyar lira düzeyine çıkacağı tahmin ediliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Power CEO’su Murat Pınar, deprem bölgesinde elektrik şebekesinin ve bölge halkının toparlanmasına destek olmayı amaçladıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Bunun için yatırımlarımızı 2023’te bir önceki yıla göre üçe katlayarak 15 milyar liraya çıkarıyoruz. Şebeke modernizasyonu, teknoloji ve akıllı ile bu yatırımın büyük bölümünü depremden etkilenen Toroslar bölgesine aktaracağız.” grid uygulamaları Toroslar bölgesine hizmet verirken aynı zamanda değerli istihdam da sağladık.Bölgede insan kaynağı da sağladık.Yatırım yapmak için sadece barınma yardımları değil, nitelikli teknik eğitim merkezleri ve alanlarında da yeni istihdam yaratılacak. yeni güç teknolojileri.”

Açıklamada, Enerjisa Power’ın elektrik sorunu yaşayan depremden etkilenen bölgelere kısa sürede elektrik sağladığı, yaşanan sorunların ardından depremden etkilenen beş şehrin dördünde şirketin normal faaliyetlerine başladığı kaydedildi. depremlerden kaynaklanmaktadır.

Adana, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye illerinde elektrik dağıtım şebekeleri ve jeneratörler aracılığıyla yeniden elektrik arzı düzenlenerek normale geçiş sağlandı.

Hatay’da hastaneler, havaalanı, çadırkentler, baz istasyonları, cadde ve sokak aydınlatmaları gibi tüm kritik noktalara elektrik verildi.

Enerjisa Güç beyin sarsıntısında 15 çalışanını kaybetti

Açıklamaya göre Toroslar bölgesinde görev yapan 4.507 Enerjisa Power çalışanı ve aileleri önemli ölçüde etkilendi. 31 çalışan kazası altından kurtarıldı, 69 çalışan birinci derece yakınını kaybetti, 429 çalışanın evi yıkıldı veya ağır hasar gördü.

Bölgede hayatını kaybeden 15 çalışanı bulunan Enerjisa Power, Başşehir EDAŞ, Ayedaş ve diğer dağıtım bölgelerinden çalışanlardan oluşan toplam 3.147 kişilik bir grupla sahada çalışmalarını sürdürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu