Ekonomi

Havaların soğumasıyla balığa ilgi arttı

Kırklareli’nde hava sıcaklıklarının düşmesiyle hamsi ve istavrit gibi balıklara talep arttı.

Denizlerde av sezonunun açılmasının ardından Karadeniz’den çıkan palamutlar tüm Türkiye’yi doyurdu. Palamutların tezgahlardan azalmasıyla birlikte hamsi, istavrit gibi balıklar tezgahlarda bollaşmaya başladı.

Kırklareli vatandaşları da havaların soğumasıyla balığa olan ilgisini artırdı. Kırklareli’ndeki tezgahlarda palamut 60 TL, hamsi 70 TL, yaban mersini 90 TL, istavrit 70, barbunya 60, mezgit 40 TL’den; Hamsi ve istavrit son günlerde en çok satılan balıklar oldu.

“Vatandaşın hamsiye ilgisi arttı”

Hamsinin yavaş yavaş bollaşmaya başladığını söyleyen Balıkçı Soner İpek, “Balıklar yağlılığın zirvesinde ve kar suyu balıkların üzerine düşmek üzere. Hamsi yavaş yavaş bollaşmaya başladı. Hamsi gelmeye başladı. Karaburun ve zinekoptan azalmaya başladı. Umudumuz hamsinin devam etmesi ve vatandaşlarımızın ucuzlaması. Balık yeniyor. Şimdiye kadar halkın hamsiye olan ilgisi azdı, bugün prestijine olan ilgisi arttı” dedi.

Vatandaşlara en mevsim balıklarını tavsiye ettiğini vurgulayan İpek, “Örneğin hamsi, yaban mersini, istavrit gibi balıklar daha yağlı olduğu için önce vatandaşa ikram ediyoruz.” – KIRKLARELİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu