Haber

Sosyolog Palabıyık: “Kılıçdaroğlu akıl tutulması yaşıyor”

Sosyolog Adem Palabıyık, “Kılıçdaroğlu hem ontolojik hem de epistemolojik olarak uzun süredir ülkemizden kopuk ve akıl tutulması yaşıyor” dedi.

Sosyolog Prof. Dr. Adem Palabıyık, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun son dönemdeki açıklamalarına anlam yüklemenin çok zorlaştığını belirterek, “Çünkü siyasi duruşu ve tavrı bu ülkeye tamamen yabancı. Aklına her geldiğinde bakanlıklara gidiyor. , siyasi geleceği yurt dışında aramak, yabancı ülke yetkilileriyle görüşmek, hükümetin ağzıyla görüşmek, yurt dışında ekonomi danışmanları aramak ve bulmaya çalışmak, AK Parti’nin halihazırda attığı siyasi adımları kendileriyle anlatmak gibi pek çok söylem. İktidara gelme propagandasındaki ‘yapacağız’ vaadi, Kılıçdaroğlu’nun aklının ciddi anlamda karıştığını ortaya koyuyor.O dönemde ülkemizin pek çok toplumsal gelişmesinden ve ilerlemesinden habersiz olan Kılıçdaroğlu, bu konuda mutlaka bir tarih okuması yapmalı. Bilgisine güvenmeyen CHP’li Kılıçdaroğlu, ülkemiz sınırları içinde olmayan doğru bilgiyi aramaya başladı. , ancak yurt dışında. Bununla da kalmayıp, varlık nedeni olarak sadece ülkemizin değer ve geleneklerini değil, ülkemiz dışındaki toplumların değer ve geleneklerini uygun bulmuştur. İç sorunların çözülmesi gereken yerin yeniden ülkemiz olduğu konusunda Kılıçdaroğlu’na doğru bilginin acilen anlatılması gerekmektedir” dedi.

“Kemal Kılıçdaroğlu akıl tutulması yaşıyor”

Palabıyık, “Kılıçdaroğlu, temel yönelime göre siyasi sorunların resmini yanlış yorumluyor ve analiz kurgusunu yanlış yapıyor” diyerek, şöyle devam etti:

“Siyaset sosyolojisindeki bu tür yanlışların cevabı akıl tutulmasıdır. Akıl tutulması, bireyin gerçeği görmeden kendisine sunulana sımsıkı sarılması ve aklın bu şekilde devam etmesidir. Akıl düşünemez, algılayamaz ama olana boyun eğer. Aslında aklın gerçek olarak algıladığı gerçek değil, uydurmadır.Böylece zihin duyularını kapatmış ve gerçeğe açık değildir.İlgili olanı algılayamayarak toplumsal amnezi yaşamaktadır. topluma ve subjektif ile objektifi ayırt edememe noktasına yaklaşmaktadır.Bu durum onun için aslında çok tehlikelidir.Çünkü yurtdışı tercihleri ​​Kılıçdaroğlu’nu toplumsal olanı anlamamaya itmektedir.Bu nedenle Kılıçdaroğlu içine düşmüştür. kendi tercihleri ​​ve doğruları ile toplumsal olanların da tercihleri ​​ve doğruları olan bir bilincin yalnızlığı.”

“Kılıçdaroğlu’nun karmaşık bir medeniyet arzusu var”

Kılıçdaroğlu’nun medeniyet ile modernleşme arasındaki çizgiyi kaçırmış gibi göründüğünü ifade eden Palabıyık, “Bize ait olmayan dil kalıplarıyla kusursuz çalışıyor. Manevi olarak sağlıklı bir toplum veya milli bir toplum inşa etmenin mümkün olduğunu düşünüyor. kendi kültürel kodlarımızdan ve tarihi tecrübelerimizden kaynaklanmayan Anglo-Soxan veya Anglo-Amerikan telaffuzlarını kullanarak bu topraklarda manevi hafıza ve manevi hafızaya sahip olmamızdır. ABD ve İngiltere’den sonra Almanya’ya gitmesi ve aramızda olmayan danışmanlarla çalışması da bu şekilde açıklanabilir” dedi. – BİTLİS

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu