Haber

PELİN KAYA İÇİN MALTA’DA ADALET YÜRÜYÜŞÜ

MALTA’da arkadaşlarıyla 30. yaş gününü kutladıktan sonra kaldırımda yürürken otomobil sürücüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden Pelin Kaya için bugün Malta’da adalet yürüyüşü yapılacak.

Pelin Kaya’nın ölümüne neden olan otomobil sürücüsünün en ağır cezayı alması için yakınları ve Malta halkı yürüyüşe katılmaya davet edildi. Adalet talebinin dile getirileceği yürüyüş saat 19.00’da Malta Valletta Parlamento binası önünde başlayacak. Elmo’da bitecek.

AİLE SÜRÜCÜNÜN YÜKSEK MAHKEMEDE YARGILANMASINI İSTİYOR

Pelin Kaya’yı otomobiliyle ezerek öldüren sürücü Jeremie Camilleri, 12 yıl hapis cezasıyla yargılanıyor. Camilleri 4 ayda 10 kez hakim karşısına çıktı. Tanıkların dinlenmesi devam ediyor. Ancak Pelin Kaya’nın ailesi, sürücü Camillieri’nin tanımadığı birine kasten ve vahşice uyguladığı kazanın yargılanmasının 25 yıla kadar hapis cezası olasılığı bulunan üst mahkemede görülmesini istiyor. Yürüyüşün amacı bu duruma dikkat çekmek.

PELIN’İ HİÇ BİLMEDİĞİNİ BİLDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Olay, 18 Ocak 2023 tarihinde saat 01:00 sıralarında Malta’nın Gzira kentindeki Testeferrata Caddesi üzerinde meydana geldi. Tezlere göre, olay günü alkollü olan Jeremie Camilleri’nin kullandığı araç, kaldırımda yürüyen ve doğum gününü kutlamaya giden hiç tanımadığı Pelin Kaya’ya kasten çarptı. Araba bir fast food restoranının duvarına çarptı ve durdu. Görgü tanıkları, Pelin Kaya’yı ezen araç sürücüsünün de Kaya’ya taş attığını, yardım etmek isteyenlerin sakıncalı olduğunu bildirdi. Malta polisi saldırgan tavırlar sergileyen araç sürücüsü Camilleri’yi elektro şok tabancasıyla müdahale ederek gözaltına aldı. Pelin Kaya’nın yakınları ve Türkiye’nin Valletta Büyükelçiliği yetkililerinin katıldığı ilk duruşmada mahkeme, 33 yaşındaki Camillieri’nin “kasten öldürme” suçundan tutuklu yargılanmasına karar verdi.

resim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu