Haber

Peskov: “Ukrayna’dan müzakerelerle ilgili sinyal yok”

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Ukrayna tarafının müzakerelere hazır olduğuna dair rastgele bir sinyal olmadığını belirterek, “Ukrayna’dan kimse sinyal almadı. Ukrayna tarafının bu konuyu müzakere etmesinin hukuki imkansızlığından hareket ediyoruz” dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna ile müzakere planlarına ilişkin gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Peskov, Ukrayna tarafında Rusya ile müzakerelere hazır olduğuna dair rastgele bir işaret olmadığını belirtti. Peskov, “Ukrayna’dan kimse sinyal almadı. Biz Ukrayna tarafının bu konuyu (savaşı) müzakere etmesinin hukuki imkansızlığından hareket ediyoruz.”

Ukrayna ile yaşanan krizin müzakere masasında çözülme olasılığına değinen Peskov, bu durumda yeni “bölgesel gerçeklerin” göz ardı edilemeyeceğini ve Rusya’nın hedeflerine ulaşmasının öncelikli olduğunu vurguladı. Peskov, “Artık Rusya’da bazı gerçekler var, yani yeni Rus toprakları. Rusya Federasyonu’nun kimsenin yok sayamayacağı ve Rus tarafının asla vazgeçemeyeceği bir Anayasası var. Bunlar çok önemli gerçekler. Rusya, özel bir askeri operasyon sırasında gerçekleştirdiği “Ukrayna rejiminin uygun durumu ve uygun durumu göz önüne alındığında bu konu müzakere masasında tartışılabilir. Ancak bu durumda, asıl zorluk hedeflerimize ulaşmaktır. Bu bizim mutlak önceliğimizdir” dedi.

“Putin ile masaya oturamazsınız” hükmüyle KHK

Rusya, Eylül ayında Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporizhia bölgelerini ilhak ettiğini açıkladı. Ardından Ekim 2022’de Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky tarafından imzalanan bir kararnamede “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile müzakere yapılamayacağı” belirtildi. – MOSKOVA

haber-hinis.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu