Ekonomi

Soho House başkanı olası özelleştirmeyi ele aldı

LONDRA – Soho House & Co’nun İcra Kurulu Başkanı Ron Burkle, şirketin potansiyel özelleştirilmesi ve son performans tartışmalarıyla ilgili spekülasyonların ortasında hissedarlara yönelik bir açıklama yayınladı. Açıklama, özel bir komite sürecinden sızan bilgilerle ilgili endişelerin ardından geldi.

Burkle, Soho House’un yerleşik lokasyonlarının karlılığına dikkat çekerek, ikinci beş yıllık dönemlerinde evlerin önemli karlılık sergilediğini ve ağın uzun vadeli değerine katkıda bulunduğunu belirtti. Şirketin evlerinin yaklaşık yarısının hala beş yaşın altında olduğuna dikkat çeken Burkle, bu lokasyonların olgunlaştıkça artması beklenen önemli bir gömülü değere işaret etti.

Başkan, halka açık şirketler için kısa vadeli kârlar ile uzun vadeli değer yaratma arasındaki gerilime değinerek ikincisine odaklandığını vurguladı. Burkle, hisselerin yaklaşık %75’ine sahip olan yönetim kurulu ve iştiraklerinin sahip olduğu önemli kontrole ve mevcut sınırlı kamu hisselerine dikkat çekti. Burkle, mevcut hisse senedi fiyatının, kontrol eden hissedarlardan ek finansmana ihtiyaç duymadan şirketin özelleşmesine izin verebileceğini öne sürdü.

Burkle ayrıca halka açık bir şirket olmanın getirdiği maliyetleri de tartıştı; buna yakın zamanda dışarıdan bir firma tarafından gerçekleştirilen ve herhangi bir sorun olmadığını teyit eden ancak yönetimin odağını ve kaynaklarını başka yöne çeken adli denetim de dahil. Burkle, Soho House’un halka açık kalıp kalmaması gerektiği konusundaki iç tartışmalarını da dile getirdi.

Açıklamada, Burkle’dan gelen mevcut bir teklif olmamasına rağmen, herhangi bir teklifin hisselerini anlaşmaya dahil etmesini gerektireceği ve bunun da adaleti ve şeffaflığı sağlamak için özel bir komite kurulmasını gerektireceği belirtildi. Burkle şirkete olan uzun vadeli bağlılığını ve şirketin değerine olan inancını bir kez daha teyit etti.

Üyeliğe dayalı iş modeliyle tanınan Soho House & Co, küresel bir kulüp ağı ve diğer konaklama girişimleri işletiyor. Burkle, benzersiz pazar konumuna ve düşük yıpranma oranlarına rağmen, özel alıcılardan gelen ilginin aksine, kamu piyasasının şirketin değerini tam olarak takdir edemeyebileceğini öne sürdü.

Verilen bilgiler Soho House & Co. tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

bala-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu